Samoborski DIV kreće s izvozom u Rusiju

Autor: Poslovni.hr , 20. veljača 2013. u 10:50
Thinkstock

Riječ je o spojnim elementima za opću i posebnu industriju koji se u kninskim pogonima proizvode prema ruskom GOST standardu.

"Rusko tržište iznimno je perspektivno, ta zemlja bilježi najveći porast BDP-a u svijetu, čak 8,1 % – tim više je uspjeh DIV GRUPE još značajniji", priopćili su iz te grupe, uz napomenu kako DIV GRUPA već u ožujku izvozi prve proizvode na rusko tržište, točnije za tvrtku Stroymetiz iz St. Peterburga.

Riječ je o spojnim elementima za opću i posebnu industriju koji se u kninskim pogonima proizvode prema ruskom GOST standardu.

Izvoz u Rusiju rezultat je pregovora na sajmu u njemačkom Hanoveru sa čelnicima Stroymetiz-a koji su počeli prošle, a zaključeni ove godine. Detaljni ugovor o suradnji DIV-a i ruskog Stroymetiz-a potpisan je na pet godina. U tom petogodišnjem razdoblju predviđen je kontinuiran izvoz standardnih i specijaliziranih vijaka za ruske naručitelje. Upravo zato DIV GRUPA posjetit će sajam u St. Peterburgu sredinom ožujka gdje će izlagati asortiman vlastitih proizvoda i nastaviti razgovore s ruskim partnerima oko proširenja izvoza na tamošnje tržište.

Rusija će prema predviđanjima ekonomskih stručnjaka biti od strateškog značenja za hrvatske tvrtke kada je riječ o izvozu i nakon ulaska u EU. Podsjetimo, ulaskom Hrvatske u EU, tržišta CEFTA-e bit će opterećena novim carinama radi čega izvozni uspjesi u Rusiji za hrvatsko gospodarstvo postaju iznimno bitni. DIV GRUPA će po svemu sudeći, a sukladno novim partnerskim odnosima sa Stroymetiz-om biti predvodnik novog hrvatskog izvoznog vala.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close