S dva EU projekta jedini proizvođač stretch folija još zapošljava

Autor: Lucija Špiljak , 04. lipanj 2019. u 07:46
Stiven Toš, direktor ludbreške tvrtke koja je i veliki izvoznik u EU/P. GLEBOV/PIX

Ove godine dovršavaju se projekti vrijedni više od 137 mil. kn za proširenje kapaciteta i novu opremu.

Tvrtka Bomark Pak iz Ludbrega završava jedan od najvećih projekata u povijesti varaždinske Bomark Grupe, vrijedan 92 milijuna kuna – VALOREM – koji su uz pomoć sredstava iz strukturnih i investicijskih fondova EU sufinancirali s 26.010,686 kuna iz poziva Kompetentnost i razvoj MSP Europskog fonda za regionalni razvoj.

Uz pomoć toga novca Grupa je nabavila instaliranu najmoderniju opremu i strojeve za proizvodnju stretch folija, čime će poboljšati karakteristike krajnjeg proizvoda i smanjiti nastanak otpadne folije u procesu proizvodnje.

Kako se navodi iz tvrtke Bomark Pak koju vodi Stiven Toš, na ovaj način se doprinosi i zadovoljenju najviših standarda po pitanju zaštite okoliša. Na projektu je zaposleno 31 nova osoba, a njih 16 prošlo je i kroz edukaciju.

Osim VALOREM-a, u provedbi je i projekt Proširenje pzoizvodnih kapaciteta izgradnjom hale i nabavkom nove Tehnologije – PRINT, čija je svrha osiguravanje dodatnih proizvodnih kapaciteta i najviše kvalitete folija.

Vrijedan je 45.352.030 kuna od čega 12.752.151 bespovratno iz EU fonda za regionalni razvoj. Provedba projekta počela je u rujnu 2017. i traje sve do 20. rujna ove godine.

Bomark Grupa je 14 godina prisutna na domaćem i stranom tržištu, vodi jednu od najmodernijih tvornica stretch folija u Europi, jedinu u Hrvatskoj, u kojoj su i najveći domaći distributer ambalažnih materijala i opreme za pakiranje.

Kontinuirano ulažu u razvoj i modernizaciju tehnologije u industriji i primjer su učinkovitosti korištenja EU novca. Prosječna plaća je 7200 kuna, a u Bomarku stalno i educiraju zaposlenike. 

Komentirajte prvi

New Report

Close