Ekonomski analitičar Damir Novotny otkrio tko će dominirati budućim Agrokorom

Autor: Poslovni.hr , 19. travanj 2018. u 09:42
Foto: Filip Kos / Pixsell

“Iz političke perspektive saga o Agrokoru će završiti u ovim produljenim rokovima kako se planiralo i postići će se nagodba.”

Ekonomski analitičar Damir Novotny u Novom danu televizije N1 komentirao je situaciju u Agrokoru i jučerašnju sjednicu saborskog Odbora za gospodarstvo na kojem su bili potpredsjednica Vlade Martina Dalić i izvanredni povjerenik u Agrokoru Fabris Peruško.

– Iz političke perspektive saga o Agrokoru će završiti u ovim produljenim rokovima kako se planiralo i postići će se nagodba. U njoj će neke grupe vjerovnika bolje proći, a neke lošije. Mali su dobro prošli. Kompanija se zadužila i isplatila male na teret financijskih vjerovnika i nekih velikih vjerovnika. Agram, Adris i Franck će lošije proći nego dobavljači roba. Unutar hrvatske ekonomije je 0-0, procijenio je Novotny. 

O financijskim okvirima nagodbe istaknuo je kako oni nisu poznati:

– U tim detaljima se mogu pronaći brojni rizici. Ne objavljuju se detalji i sve je poprilično tajnovito. Ne znamo što se događa sa tvrtkama Agrokora u drugim državama, kaže Novotny koji je ponudio i sliku budućeg Agrokora:

– Adris i Franck imaju ulogu i dobavljača i financijskih kreditora. Vjerovnici su podjeljeni u nekoliko grupa i različito se tretiraju oni koji su dobavljali robu od financijskih kreditora. Oni će lošije proći. Vjerojatno će morati otpisati veliki dio potraživanja, u ovom trenutku ne znamo koliko. Jedan dio duga će biti reprogramiran, a jedan će biti isplaćen u dionicama. Imat ćemo vrlo interesantnu sliku, ruski bankari i američki bankari će dominirati budućim Agrokorom, tvrdi Novotny.

Komentari (3)
Pogledajte sve


ovaj se mirne duše
već 10-ak godina
mogao prezivati Starotny

Odličan..jos se smijem..he he

ovaj se mirne duše
već 10-ak godina
mogao prezivati Starotny

Meni je baš zanimljivo, da se gotovo ništa ne spominje, da nam je ljubitelj hrvatstva uveo ruse na velika vrata.

New Report

Close