Rovinjska Maistra preuzima hotel na splitskoj Zapadnoj obali

Autor: Poslovni.hr , 29. svibanj 2016. u 11:44
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Svi koji sudjeluju u razgovorima i pregovorima oko hotela, kao da su u zavjetu šutnje pa o tome ne žele ili ne smiju govoriti. Ipak, iz “Maistre” su na upit dobili neizravnu potvrdu njihova interesa za hotel na splitskoj Zapadnoj obali.

Hotel "Marjan", nekadašnji zaštitni znak turističke panorame grada, uskoro bi mogao ipak dobiti novog vlasnika i to jednu od najuspješnijih domaćih hotelskih tvrtki – rovinjsku "Maistru".

Kao što je Slobodna Dalmacija pisala prije mjesec dana, u tijeku su pregovori o vlasničkom preuzimanju nedovršenog visokokategornika na Zapadnoj obali od strane "Adris Grupe" u čijem sastavu djeluje i turistička tvrtka "Maistra", ali službenih informacija zasad nema. Hotel koji je prije 13 godina kupio poduezetnik i bivsi gradonačelnik Željko Kerum tako bi nakon gotovo pet godina tijekom kojih je stala svaka građevinska aktivnost na objektu, mogao "oživjeti".

Svi koji sudjeluju u razgovorima i pregovorima oko hotela, kao da su u zavjetu šutnje pa o tome ne žele ili ne smiju govoriti. Ipak, iz "Maistre" su na upit dobili neizravnu potvrdu njihova interesa za hotel na splitskoj Zapadnoj obali.

– "Adris" će do 2018. godine u turistički dio svoga poslovanja uložiti dodatnih 1,6 milijardi kuna. Uz dovrsetak hotela "Amarin" i gradnju novog hotela "Park" u Rovinju, cilj nam je sve naše smještajne kapacitete podignuti na razinu četiri i pet zvjezdica. Ne isključujemo ni širenje na druge prestižne destinacije poput Zagreba i Splita. U tom smislu poduzimamo i konkretne radnje u vezi s hotelom "Marjan". U skladu s našom korporativnom kulturom i socijalnim standardima, spremni smo preuzeti i potraživanja zaposlenika splitskog hotela koja su, kako je javnosti poznato, dosad bila zanemarivana – poručuju iz "Adris Grupe".

Komentirajte prvi

New Report

Close