Rimac se krajem tjedna sastaje s vrhom Vlade, dolaze i predstavnici Hyundaija i Porschea

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. lipanj 2019. u 10:52
Foto: Dalibor Urukalović / Pixsell

Kaže kako su pripremili opsežnu studiju oko toga zašto je do sada autoindustrija zaobilazila Hrvatsku, a predstavit će je u petak.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u ponedjeljak u Banskim dvorima poduzetnika i osnivača tvrtke Rimac Automobili Matu Rimca, s kojim je razgovarao o potencijalima automobilske industrije u Hrvatskoj, a razgovor o tome će se nastaviti u petak kada će premijer i nekoliko članova Vlade posjetiti tvrtku Rimac Automobili. 

Kako je Vlada objavila na Twitteru, premijer Plenković i Mate Rimac na današnjem su sastanku razgovarali o potencijalima automobilske industrije u Hrvatskoj.

Premijer Plenković s ministrima potkraj tjedna posjetiti će tvrtku Rimac Automobili, potvrđeno je Hini u Vladi. 

Najavio je to i Mate Rimac, osnivača jedne od vodećih tvrtki za proizvodnju električnih vozila i tehnologije visokih performansi, koji je u izjavi nakon sastanka za N1 izjavio kako na tom sastanku u sjedištu tvrtke u Svetoj Nedelji žele pokazati Vladi što je važno autoindustriji.

"Osim što hoćemo da Rimac Automobili budu uspješna priča, želimo naša iskustva podijeliti da bi autoindustrija investirala u Hrvatsku. Smatramo da je užasna šteta što smo mi propustili val kada je autoindustrija krenula iz zapadne u istočnu Europu i firme investirale u Slovačku, Mađarsku, Češku, Sloveniju, sad sve više u Srbiju, a Hrvatska je to potpuno prespavala. Sad kreće novi val investicija i mi želimo doprinijeti tome da te investitore privučemo u Hrvatsku", rekao je Rimac, najavljujući za kraj tjedna sastanak u Rimac Automobilima s vrhom Vlade.

Najavio je da će na sastanku biti i predstavnici Hyundaija i Porschea, tvrtki koje su do sada investirale u Rimac Automobile – Porsche 18 milijuna eura, a Hyundai i Kia 80 milijuna eura.

Rimac kaže da će na tom sastanku Vladi pokazati što je važno za autoindustriju.  "Naša uloga je da ukažemo što smatramo da je autoindustriji važno, a na Vladi je da odluči želi li ići u tom smjeru i raditi mjere koje su potrebne da bi investitori došli u Hrvatsku", naglasio je Mate Rimac. 

Kaže kako su pripremili opsežnu studiju oko toga zašto je do sada autoindustrija zaobilazila Hrvatsku, a predstavit će je u petak. 

"Danas se države natječu na otvorenom tržištu, isto kao i tvrtke. Da bi bili atraktivni za te proizvođače, za takve investicije moraju postojati komparativne prednosti da bi uopće došli u izbor. Nažalost, trenutno većinom nismo ni na nekoj short listi kada se razmatraju investicije", rekao je Rimac, dodajući kako se to mora promijeniti ako želimo investicije iz autoindustrije.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Ocito u vladi RH nema nikog ekonomski pismenog. Rimac je pokazatelj. No….treznjenje ce nastupiti…kao i za Agrokor i brodogradilista. Opsjene su ugodne ali ne traju…i puno kostaju

I predstavnici Hyundaia i Porshea će pobječ glavom bez obzira a predlažem da odeš i ti dok te ovi uhljebi nisu sjebali

grga, odjebi u poskocima !!!

New Report

Close