Rimac na američkoj turneji traži moguće partnere

Autor: Darko Bičak , 21. kolovoz 2018. u 15:30
Jurilica Concept Two pokazana je i u L.A.-ju

Nakon prezentacije u Europi, hrvatska tehnološka tvrtka na izložbama automobila u Kaliforniji.

Hrvatski proizvođač električnih vozila i baterija za njih, Rimac Automobili, objavio je da pokreće američku turneju svojeg novog projekta električnog hiper-automobila Concept Two.

Ovaj automobil je premijerno prikazan u ožujku na Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi, a nakon toga i na istovjetnom događanju u New Yorku, a zbog čega je izostao njegov nastup na Zagreb Auto Showu.

Kako su objavili iz samog Rimca, proteklog tjedna se Concept Two pojavio u Los Angelesu na Zapadnoj obali SAD-a, a nakon toga će i na nizu specijaliziranih događanja na Monterey Car Weeku u južnoj Kaliforniji. Rimac je ove godine u velikoj ofenzivi koja je sredinom godine okrunjena ulaskom u manjinsku vlasničku strukturu njegove tvrtke njemačkog Porschea. Njemačka tvrtka, kako je objavljeno, nije ušla samo u Rimčev biznis s vozilima na četiri kotača već i u segment električnih bicikala Greyp Bikes.

Prošlog tjedna je Mate Rimac, osnivač i direktor tvrtke, najavio veliko ulaganje u tehnološki park u Livnu u Bosni i Hercegovini.

Rimac je na Business Forumu Livno 2018. kazao da je Bosna i Hercegovina najgora ekonomija u Europi, a Herceg-bosanska županija najgori u državi te da je zajedno s drugim Livnjacima potaknuo osnivanje Tehnološkog parka u tome gradu, koji će početkom rujna početi s radom, a trebao bi pomoći mladim ljudima koji tu žive te osnažiti veze s dijasporom. U Parku bi trebalo biti u prvoj fazi angažirano 30 stručnjaka, a u perspektivi i njih 100.

Komentirajte prvi

New Report

Close