‘Priliku za novi rast vidimo u obnovi zgrada’

Autor: Vladimir Nišević , 30. travanj 2016. u 09:42
Hubert Mattersdorfer, predsjednik Uprave Wietersdorfer&Peggauera, grupacije čiji je dio Baumit Croatia/Davor Višnjić/PIXSELL

Unatoč krizi, Baumit posluje dobro i rast je nastavljen i u 2015. Najbolji su rezultati ostvareni na tržištima Slovenije i Hrvatske.

Baumit Croatia, tvrtka koja se bavi građevinskim materijalom, a dio je austrijske grupacije Wietersdorfer&Peggauer, obilježila je prošloga tjedna 20 godina poslovanja u Hrvatskoj.

"Počeli smo prije 20 godina, a otad su se mnoge stvari promijenile. Postrojenje u Siraču pokrenuli smo da bismo mogli kvalitetnije zadovoljiti potrebe tržišta, a danas smo ponosni na činjenicu da smo svojim brendovima Baumit i KEMA postali vodeći proizvođači na tržištu", kaže Hubert Mattersdorfer, predsjednik Uprave Wietersdorfer&Peggauera. Baumit u Hrvatskoj zapošljava 58 radnika, a ostvaruju više od 13 milijuna eura prihoda. Njihove fasada nanose se na gotovo 4000 kuća godišnje, a nude 30 proizvoda.

 

13milijuna

eura premašuje prihod Baumita u Hrvatskoj

"Posljednjih pet godina poslovanja obilježila je konsolidacija i fokus smo vratili na primarna tržišta. Unatoč krizi, poslujemo dobro i rast je nastavljen i u 2015.", kaže Mattersdorfer te napominje da su najbolji rezultati ostvareni na tržištima Slovenije i Hrvatske. Kako je Wietersdorfer&Peggauer investirao u Hrvatsko puno prije mnogih drugih, pitali smo predsjednika Uprave kakva su njihova iskustva kao velikih ulagača, posebice u usporedbi s drugim zemljama. Bez kritike odgovara da su prisutni u 20-ak europskih država, a "u svim državam imamo regionalne direktore koji su naši specijaliti na terenu. Oni poznaju zemlju, regiju, ljude… i oni su ključ uspjeha".  

Mattersdorfer napominje da su Hrvatskoj, kao i u ostalim zemljama u kojima posluju, postigli ciljeve. Poslovanje će i nastaviti u segmentu građevinskog materijala, a priliku za širenje vide kroz obnovu u zgradarstvu. "U vremenima kad gradnja novih zgrada ne cvjeta važno je otvoriti raspravu o nepravedno zaboravljenom starom fondu zgrada. Obnova starih zgrada velika je prilika za nove projekte koji će uključivati cijeli građevinski sektor, od arhitekture do proizvođača materijala", kaže Mattersdorfer te dodaje kako će im "fokus ostati na građevinskom materijalu, a pozitivno razmišljanje o budućnosti dolazi ponajprije iz prilika koje će pružiti EU financiranje".

Komentirajte prvi

New Report

Close