Posljednja dražba, TLM Aluminium za kunu

Autor: Suzana Varošanec , 06. rujan 2017. u 21:59
Foto: PD

Sve izglednije da će imovina šibenske tvrke pod okrilje slovenskog Impola.

Stečaj TLM Aluminiuma s rekordnom proizvodnjom uspostavljenom kroz zakup dugotrajne imovine od strane slovenskog Impola bliži se kraju. Svi su izgledi da će se okončati s preuzimanjem oglašene imovine na četvrtoj javnoj dražbi temeljem ponude tvrtke u sastavu slovenskog aluminijaša. Razloga zašto je tako je više.

Posljednji dražbovni krug traje do 31. listopada, no za nadmetanje se traži uplata jamčevine od 70 mil. kuna. Također, treća dražba s početnom cijenom od 188 mil. kn nije donijela nijednu ponudu, no to nije bio slučaj s imovinom na kojoj je HPB imao hipoteku. Naime, prodani su stroj za razdvajanje i peći za blokove, inače dio imovine koji se po odluci stečajnih tijela odvojeno prodavao kao dio cjeline. Početna cijena iznosila je 10,345 mil. kn te se doznaje da je imovina prodana ponuđaču iz sastava Impola.

Iz cijene se pritom neće namiriti HPB, jer je svoja razlučna prava prodao sastavnici Impola koji je intenzivnim otkupom potraživanja danas i najveći razlučni vjerovnik šibenskog dužnika. K tome, ulaganja Impol-TLM-a u stečaju osigurana su time što u slučaju izlaska mora biti isplaćen. Inače, navedenim raspletom Šibenčani ulaze u sustav s milijardu eura prihoda godišnje, s planom dizanja proizvodnje u 2018. na 11 tisuća tona mjesečno.      

Komentirajte prvi

New Report

Close