Pojedini vjerovnici Tehnike se povlače

Vjerovnik Kovač-Čelik traži pojašnjenja za sva plaćanja i povlačenja/Tomislav Miletić/PIXSELL Vjerovnik Kovač-Čelik traži pojašnjenja za sva plaćanja i povlačenja/Tomislav Miletić/PIXSELL

Pored HPB-a koji je povukao svoju tražbinu (5,3 mil. kn), i pojedini vjerovnici dali su recentne izjave da odustaju i odriču se svojih tražbina.

Ministarstvo financija - Porezna uprava, vjerovnik u predstečaju Tehnike s priznatom tražbinom od 2,58 mil. kn, što je konstatirano u zapisniku s nastavljenog ispitnog ročišta, ujedno je i založni vjerovnik.

U prvom slučaju posrijedi je dospjela tražbina - prijavljena u roku uz 5 mil. kn nedospjelog potraživanja, koja na ranijem ročištu nije bila tako evidentirana te je dužnik ne osporava.

Založno pravo ministarstva na nekretnini Tehnike, pak, uknjiženo je u iznosu 5,7 mil. kn. Sve zanimljiviji je i drugi aspekt koji se tiče odustajanja dijela vjerovnika.

Pored HPB-a koji je povukao svoju tražbinu (5,3 mil. kn), i pojedini vjerovnici dali su recentne izjave da odustaju i odriču se svojih tražbina. Kako navodi Tehnika, povlače potraživanja.

No, postoje i naznake oko propitivanja toga, pa među nezadovoljnima prednjači Kovač-Čelik, osnovan austrijskim kapitalom, koji je zatražio "očitovanje od povjerenika vezano za sva plaćanja, a za koje su tražbine povučene prije ročišta kao i na njemu".  

Komentari (1)
  • Kirin
    Kirin 15:51 27.5.2019.

    Super članak! Novinarka ne razumije da ističu garancije za dobro obavljeni posao……

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!