Plava laguna stimulira zaposlenike s 500 kuna na plaći

Autor: Poslovni.hr , 24. srpanj 2018. u 11:33
FOTO: Press

Porečka Plava laguna ove je godine za sezonske stimulacije svojih zaposlenika izdvojila gotovo 1,5 milijuna kuna, a već je s plaćama za lipanj isplaćena stimulacija od 500 kuna, izvijestili su u utorak iz te turističko ugostiteljske tvrtke.

Sezonska stimulacija već je isplaćena za lipanj, a isplatit će se i s plaćom za srpanj. Iznos stimulacije je 500 kuna (bruto I), a ostvarili su je svi radnici koji su ujedno ostvarili i mjesečni fond sati.

Radnicima koji nisu ostvarili mjesečni fond sati stimulacija je isplaćena u proporcionalnom iznosu, za mjesec srpanj bit će isplaćena po istom principu, navodi se u priopćenju.

Stimulacijom je obuhvaćeno ukupno 2.587 radnika, studenata i učenika.

Iz te turističke kompanije kažu da već godinama nagrađuju svoje zaposlenike isplatom sezonske stimulacije, za koju je ove godine izdvojeno gotovo 1,5 milijun kuna.

Isplata i obračun sezonske stimulacije su regulirani kolektivnim ugovorom, ističu iz Plave lagune napominjući kako isplaćena stimulacija ulazi radnicima u iznos za izračun mirovine.

Iz Plave lagune podsjećaju da kontinuirano nagrađuju svoje zaposlenike pa je ove godine dodatno uvećana i osnovna plaća (za četiri posto) te ukupna materijalna prava radnika (u prosjeku sedam posto). Osim toga, svake godine biraju se i radnici sezone koji osvajaju posebne nagrade, a oni koji su se posebno iskazali pohađaju i edukacije kako bi u svom poslu još više napredovali.

Plava laguna je prva kompanija u Hrvatskoj u kojoj je zaposleno više radnika na jedan od oblika trajne suradnje, a manje od polovine su sezonski radnici, navodi se u priopćenju.

Iz tvrtke ističu i kako je ove godine uloženo 10 posto ukupnog kapitalnog budžeta u izgradnju i uređenje personalnih domova, a tendencija je i daljnje kontinuirano ulaganje kako bi radnici imali što kvalitetnije uvjete boravka kako na poslu, tako i u svoje slobodno vrijeme.

"Plava laguna kontinuirano unaprjeđuje prava svojih radnika, kao i uvjete smještaja i boravka radnika na našim destinacijama. S povećanjem kvalitete uvjeta, kao i smještaja nastavit ćemo i dalje, jer smo svjesni da razvoj počiva na zadovoljnim radnicima“, poručili su iz porečke tvrtke.

Komentirajte prvi

New Report

Close