ZABA prodala Istraturist Plavoj laguni

Autor: Poslovni.hr , 26. kolovoz 2014. u 15:24
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Plava laguna na službenoj stranici Zagrebačke burze objavila je da su dana 26. kolovoza Zagrebačka banka kao prodavatelj i Plava laguna kao kupac, sklopili Ugovor o kupoprodaji dionica trgovačkog društva Istraturist.

Zagrebačka banka (ZABA) i Plava laguna sklopile su danas ugovor kojim se 4,35 milijuna Istraturistovih dionica u vlasništvu ZABE prodaje Plavoj laguni za 120,1 milijun eura.

Kako se navodi u zajedničkom priopćenju Banke i Plave lagune, svih 4.349.400 redovnih dionica Istraturista u vlasništvu Zagrebačke banke, što čini 93,04 posto udjela u njezinu temeljnom kapitalu, prodaju se Plavoj laguni po cijeni od 120,1 milijun eura, u protuvrijednosti u kunama. Cijena je podložna usklađenju u skladu s Ugovorom o kupoprodaji.

Prijenos tih dionica uvjetovan je ispunjenjem uvjeta predviđenih Ugovorom o kupoprodaji, između ostalih i odobrenjem namjeravane koncentracije od strane Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

„Obje strane izražavaju zadovoljstvo postignutim dogovorom, gdje Plava laguna kao jedna od vodećih hrvatskih turističkih kompanija jamči nastavak i razvoj već dostignute visoke razine uspješnog poslovanja Istraturista i kontinuitet razvoja Umaga kao važne destinacije za turizam Hrvatske“, kaže se u priopćenju. Dodaje se i da obje strane vjeruju da će zajedničkim naporima kupoprodajni proces, uz ispunjenje svih potrebnih uvjeta, biti zaključen do kraja godine.

Komentari (2)
Pogledajte sve

nebitno, priprema se lova za preuzimanje telekoma ,na ovom djelu evrope

Lukovicu su dani odbrojani, odlazi u penziju i ovo mu je zadnja prilika da uzme proviziju

New Report

Close