U najsuvremeniji retail park Pevec uložio 45 milijuna kuna, a planiraju i povisiti plaće na 7500 kuna

Autor: Poslovni.hr , 08. kolovoz 2019. u 08:48
Arhivska fotografija: Damir Špehar / Pixsell

Retail park će proširiti ponudu za stanovnike grada i okolice te omogućiti obiteljima obavljanje mjesečne kupnje na jednome mjestu.

Pevec, prvi hrvatski trgovački lanac, nastavio je svoja ulaganja u Slavoniju i najavio otvaranje najsuvremenijeg retail parka. Ovaj značajan projekt započeo je krajem srpnja kupnjom zgrade u vukovarskoj gospodarskoj zoni, čime se ukupna veličina zemljišta u tvrtkinom vlasništvu popela na 35.000 kvadratnih metara. Pored novoizgrađenog Pevecovog prodajnog centra površine 5.000 kvadratnih metara, prostirat će se i retail park s preko 2.200 kvadratnih metara, čime će se znatno proširiti dosadašnja trgovačka ponuda. Vrijednost investicije Pevecovog centra i ovog jedinstvenog shopping odredišta iznosi ukupno četrdeset pet milijuna kuna, a u daljnjim planovima je nadogradnja i postupno širenje kompleksa.

„Izrazito sam zadovoljan ovom kupnjom jer smo nastavili niz preuzimanja objekata u kojima poslujemo te omogućili otvaranje novih radnih mjesta, kao i podizanje kvalitete života. Retail park će, uz naš centar u Vukovaru, proširiti ponudu za stanovnike grada i okolice te omogućiti obiteljima obavljanje mjesečne kupnje na jednome mjestu. No, nećemo stati ovdje. Planiramo i izgradnju nekoliko tisuća kvadratnih metara poslovnih prostora koji će upotpuniti ovaj projekt”, izjavio je Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Pevec d.d.

Osim odlične pozicije na raskrižju Osijeka, Vinkovaca i Borovog Naselja, retail park će građanima Vukovara i okolice donijeti dosad neviđenu raznolikost ponude. Uz postojeću ponudu Pevecovog centra, zamišljeno je da će kompleks obuhvaćati modne prodavaonice, lokale, restorane, kao i sadržaje za opuštanje. Cilj je učiniti iskustvo kupovine ugodnijim i pristupačnijim za čitavu obitelj. Pored kupaca, ovaj koncept daje dodatnu vrijednost i zakupcima prostora zbog povećane vidljivosti branda te niže cijene zakupa. Postojeći najmoprimci ostat će u svojim prostorima do kraja ugovorenog razdoblja, a svi zainteresirani zakupci mogu se javiti na email adresu zakupi@pevec.hr.

Osim već spomenutog prodajnog centra u Vukovaru čije se otvorenje očekuje u listopadu ove godine, Pevec planira gradnju i dvaju novih prodajnih centara u Vinkovcima i Splitu. Uz to, tvrtka je u protekle tri godine u vlasništvo preuzela osam postojećih prodajnih centara, otvorila pet novih prodajnih centara te zaposlila gotovo 600 novih djelatnika. Iz Uprave poručuju kako im je konačan cilj podizanje prosječne neto plaće na 7.500,00 kuna kroz naredne dvije godine.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Dobrim vijestima iz Peveca nema kraja.
Osobno mi je posebno drago što je ova investicija u Vukovaru gdje još ne postoji retail park ovog tipa pa će se ovom izgradnjom obogatiti ponuda u Vukovaru.
Nadamo se da će i drugi slijediti ovaj primjer ulaganja u grad heroj.

New Report

Close