Ovo je po Grčiću primjer uspješne greenfield investicije

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. veljača 2013. u 14:38
Branko Grčić posjetio je tvrtku Ytres koja je u vlasnistvu Calzedonie (Foto: Marko Jurinec/PIXSELL)

Posebno je istaknuo brojku od 2.000 zaposlenih u grupaciji, više od milijardu kuna prihoda te gotovo 90 posto proizvodnje namijenjeno izvozu.

Grupa Calzedonia primjer je vrlo uspješnog projekta greenfield investicije, odnosno vrlo vrijedna investicija inozemne tvrtke i to je upravo ono što u ovom trenutku treba hrvatskom gospodarstvu, naglasio je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić prilikom današnjeg posjeta tvrtki Ytres iz talijanske tekstilne grupacije Calzedonia u Poduzetničkoj zoni u Knegincu Donjem kraj Varaždina.

Posebno je istaknuo brojku od 2.000 zaposlenih u grupaciji, više od milijardu kuna prihoda te gotovo 90 posto proizvodnje namijenjeno izvozu.

Tom prilikom potpredsjednik Grčić napomenuo je kako je jedan od razloga današnje posjete politika ove Vlade da se što žurnije uklanjaju eventualne prepreke na terenu za ostvarivanje upravo ovakvih investicija.

To govorim iz razloga realizacije još jedne investicije ove grupacije, a to je izgradnja distributivno-logističkog centra proizvoda grupacije Calzedonia o čemu smo danas razgovarali sa članovima Uprave, naglasio je.

Grčić je rekao da su prepreke za realizaciju ovakvih projekata ponekad banalne i smiješne, a da je opredjeljenje ove Vlade otklanjanje svih problema koji koče investicije, poskupljuju ih i smanjuju konkurentnost hrvatskih tvrtki.

Da je izgradnja tvrtki iz grupacije Calzedonie naišla na spomenute probleme na zajedničkom je sastanku potvrdio direktor grupe Calzedonia Hrvatska Dubravko Hoić.

Naišli smo na dosta problema prilikom realizacije investicija. Od problema kod otkupa zemljišta, zatim bilo je tu banalnih problema i moram napomenuti da u svemu tome ima jako puno nelogičnosti, potvrdio je Hoić.

Istaknuo je važnost izgradnje novog centra u Poduzetničkoj zoni Jalžabet koji će biti distributivno-logistički centar tvrtke Calzedonia za cijeli svijet. Jedan od uvjeta izgradnje tog centra u Hrvatskoj je i činjenica skorog ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Hoić je naglasio da Calzedonia u Hrvatskoj zapošljava ukupno 2.150 osoba, a sama tvrtka Ytres zapošljava 500 radnika.

Izgradnja novog centra u prvoj fazi zaposlit će još 200-250 radnika. U novom će centru u prvoj fazi biti tri hale te u drugoj još dvije, od kojih je svaka površine 20.000 četvornih metara.

Nakon posjeta Ytresu potpredsjednik Grčić je u pratnji Hoića, varaždinskog župana Predraga Štromara i gradonačelnika Varaždina Gorana Habuša obišao nove pogone Ducala d.o.o. u sklopu grupe Calzedonia, dok je posjet završio obilaskom tvrtke Wachem u varaždinskoj industrijskoj zoni istok.

Komentirajte prvi

New Report

Close