Odlični poslovni rezultati Arena centra u 2015. godini i najava novih poslovnih izazova

Autor: Poslovni.hr , 27. siječanj 2016. u 11:04
Foto: Press

Jasna strategija poslovanja rezultirala je očekivanim rastom potrošnje po posjetitelju od 6,8 posto, a u usporedbi s prosincem 2014. godine i prosincem 2015. godine posjećenost je porasla za 7,5 posto, a promet u trgovinama za 16,1 posto.

Najveći trgovački centar u Hrvatskoj ostvario je u 2015. godini rast prometa u trgovinama od čak 13,6 posto te je posjećenost narasla za 6,3 posto na razini cijele godine.

Arena Centar u Zagrebu posljednjih pet godina isprofilirao se ne samo kao najveći trgovački centar u Hrvatskoj nego i kao nezaobilazno mjesto svih onih koji u sklopu shopping centra žele pronaći vrhunske modne brandove, odličnu gastro ponudu, bogat zabavni sadržaj i programe koji će uvijek nuditi nešto novo i jedinstveno. Ne čudi stoga što je u 2015. godini Arena Centar ostvario rast prometa u trgovinama od 13,6 posto te je posjećenost narasla za 6,3 posto na razini godine. Ove brojke daju dobar uvid u ne samo dobro poslovanje Arena Centra nego i potvrđuju činjenicu da su svojim inovativnim rješenjima pronašli način kako da privuku posjetitelje, ali im i ponude sadržaj koji će cijelu godinu biti jednako zanimljiv i atraktivan.

Jasna strategija poslovanja rezultirala je očekivanim rastom potrošnje po posjetitelju od 6,8 posto, a u usporedbi s prosincem 2014. godine i prosincem 2015. godine posjećenost je porasla za 7,5 posto, a promet u trgovinama za 16,1 posto. Arena Centar uz odlične je poslovne rezultate otišao i korak dalje, pa je povodom svoga petog rođendana ostvarena i suradnja s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika. Tako su u sklopu Arena Centra postavljene umjetničke skulpture koje će biti izložene tijekom cijele 2016. godine, a posebna je priča i 50 božićnih kugli koje je oslikalo 50 umjetnika i koje su bile izložene u Arena Centru tijekom blagdanskog razdoblja te koje je vidjelo preko 2,5 milijuna ljudi. Vrhunac akcije bilo je uključivanje udruge Crveni Nosovi, kojoj su donirana sredstva za njihov rad, a koji su tim povodom ove jedinstvene kugle donirali dječjim bolnicama i domovima za starije i nemoćne s kojima surađuju.

„Zadovoljni smo rezultatima s kojima zatvaramo 2015. godinu, jer oni su, prije svega, dokaz zadovoljstva naših posjetitelja. Djelujemo na tržištu koje je jedno od najzahtjevnijih u ovom dijelu Europe, s obzirom na zasićenost zagrebačkog tržišta trgovačkim centrima, čime je ovaj uspjeh još veći. Vjerujemo da je to potvrda ispravnosti naše strategije koja u prvi plan stavlja usmjerenost na zadovoljstvo posjetitelja. Sve naše poslovne odluke vođene su tom idejom‟, rekao je Tomislav Dekalić, direktor Arena Centra.

Odličnim poslovnim rezultatima sigurno su vrlo zadovoljni zaposlenici i vodeći ljudi Arena Centra, no ujedno su i velika obveza u 2016. godini, u kojoj se opet očekuje poslovni rast, ali i u kojoj će sigurno i očekivanja samih posjetitelja rasti. Stoga iz Arena Centra već danas najavljuju nova otvaranja, za koja vjeruju da će donijeti nešto novo te obradovati njihove najvjernije posjetitelje. U prvom kvartalu 2016. godine predviđeno je otvaranje restorana Old Wild West, poznatoga međunarodnog lanca restorana koji je baš u Arena Centru odlučio otvoriti svoj prvi restoran na hrvatskom tržištu. Uz Old Wild West planirano je otvorenje i monobrand trgovine Guess i trgovine modnom odjećom za cijelu obitelj Piazza Italia. Arena Centar profilirao se od otvaranja kao preferirano odredište za ulazak međunarodnih brandova na domaće tržište, otvaranje flagship trgovina, onih u „najsuvremenijim‟ konceptima, ili pak proširenje postojećih trgovina.

Komentirajte prvi

New Report

Close