Nova tvornica autodijelova vrijedna 12 milijuna eura zaposlit će stotinjak osoba

Autor: Poslovni.hr , 02. ožujak 2017. u 14:01
Foto: Thinkstock

Razgovaralo se o razvoju međugranične poslovne, ali i druge suradnje.

Nakon dolaska tursko-belgijske energetske korporacije i gradnje elektrane na šumsku biomasu, što je najveća greenfild investicija u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a potom i popratnih sadržaja koji se realiziraju u sklopu projekta čiji je nositelj tvrtka Uni Viridas iz Zagreba, iz Babine Grede stižu najave o novim ulaganjima. Riječ je o investitoru iz Gradačca, naselja i središta istoimene općine u sjeveroistočnom dijelu BiH koje administrativno pripada Tuzlanskom kantonu. U suradnji s njemačkim partnerima u blizini gospodarske zone Tečine sagradit će tvornicu autodijelova i dati novi zamah gospodarskom razvoju tog područja. Kupili su 3,5 hektara zemljišta, osnovali tvrtku sa sjedištem u Babinoj Gredi, platili porez i uredno podmirili sve obveze.

Kako piše Glas Slavonije, rezultat je to, objašnjava načelnik Babine Grede Josip Krnić, dugogodišnjih prijateljskih odnosa tih dviju općina, a započeli su ih Babogredci koji su radili u Gradačcu prije Domovinskog rata. Gradačačani su, napominje, jako zahvalni tom graničnom području Hrvatske, koje im je u najtežim ratnim danima pružilo veliku pomoć. Prijateljstvo traje više od 20 godina, druženje je nastavljeno i na nogometnim terenima, a sada prerasta i u poslovnu suradnju. U povodu toga Općinu Babina Greda posjetili su načelnik Gradačca Edis Dervišagić, njegov pomoćnik Hajrudin Hasanbašić i predstavnik Službe civilne zaštite Općine Gradačac Isam Senaić. Razgovaralo se o razvoju međugranične poslovne, ali i druge suradnje.

– Investitor se za Babinu Gredu odlučio na preporuku načelnika Gradačca. On podupire svoje gospodarstvenike, koji radi lakšeg poslovanja u Europskoj uniji trebaju osnivati pogone u Hrvatskoj. Riječ o investiciji vrijednoj oko 12 milijuna eura koja bi trebala otvoriti 100-tinjak radnih mjesta – objašnjava Krnić. Dodaje da je riječ o vrlo ozbiljnom investitoru, koji u svojim pogonima u BiH zapošljava 580 radnika.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Petre ovo je loš primjer linkbuildinga, molim te da to napravis bolje da nam ne naskodis

Super, više poslova za tamošnje ljude. Kad se otvara ta tvornica autodijelova[/url]?

New Report

Close