Najzahtjevnije komponente za Porsche raditi će Međimurci

Autor: Poslovni.hr , 15. svibanj 2019. u 15:06
FOTO: Reuters

CET – Cutting Edge Technologies d.o.o. koji već pet godina uspješno posluje u poslovnom inkubatoru Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje (TICM) u Čakovcu, akviziran je od strane njemačkog CETITEC GmbH i postaje CETITEC d.o.o..

Poslovanje poduzeća u je 2014. godine pokrenuo Bojan Kolmanić, razvojni inženjer s bogatim iskustvom u razvoju ugradbenog softvera i elektroničkih komponenti za autoindustriju i jedan od suosnivača CET-a, pišu Međimurkse novine.

Ovaj poduzetni Međimurac svoju je karijeru izgradio u Njemačkoj gdje i dalje radi, a u Čakovcu je okupio tim vrhunskih inženjera koji rade na razvoju komunikacijskog softvera ponajprije za njemačku autoindustriju. Jedan je od motivatora koji ih tjera naprijed činjenica da softver koji se proizvodi i razvija u Hrvatskoj pokreće automobile koji se voze diljem svijeta.

Počeli su u TICM-u s četvero ljudi, a trenutno imaju trinaest zaposlenih s tendencijama širenja u bližoj budućnosti. Tvrtka stavlja veliki naglasak na ljude koje zapošljava i konstantno ulaže u njih jer oni predstavljaju dobar temelj za daljnje širenje i preuzimanje većih i zahtjevnijih projekata. Upravo je zato otvoren još jedan ured u Zagrebu, gdje žele privući još više ljudi i samim time ostvarivati svoje dugoročne ciljeve.

Budući da su njihova znanja i vještine specifični, ulažu i u razvijanje lokalne zajednice. Žele mladim ljudima pokazati veliki potencijal koji leži u STEM područjima i žele ih zainteresirati za njih. To nastoje ostvariti radionicama u kojima predstavljaju tehnologije kojima se bave i proizvode koje razvijaju, a aktivno su se uključili i u rad s mladim fizičarima u okviru Instituta sinergije znanosti i društva koji isto djeluje u TICM-u.

Uspješnost poslovanja rezultirala je i nominacijom za Zlatnu kunu za rezultate poslovanja u 2018. godini u kategoriji Post Startup. Kvalitetu vodstva i razvojnog tima prepoznala je CETITEC grupa koja je kupila CET. No, još zanimljivije je da je istovremeno većinski vlasnik čitave CETITEC grupe postao njemački Porsche. Surađivali su i do sada s velikim proizvođačima, no ova akvizicija od strane Porschea dodatna je potvrda njihovog dobrog smjera.

Iako dio globalno poznate grupacije, CETITEC će i dalje djelovati iz TICM-ovog inkubatora. Akvizicija je dokaz da se rezultati njihovog predanog rada u razvoju automobilskog softwarea cijene na globalnoj razini. Na taj način razvoj ugradbenog softvera, vjerojatno najzahtjevnije komponente u autoindustriji, za renomiranog svjetskog proizvođača Porsche radit će Međimurci u TICM-u. Planiraju i dalje širiti i jačati svoj čakovečki tim, a kao i do sada, u svojem će radu imati punu podršku TICM-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close