Najtransparentnije kompanije su Atlantic, Tankerska Next Genertion i Ericsson Nikola Tesla

Autor: Tomislav Pili , 06. listopad 2016. u 11:04
Emil Tedeschi, Atlantic grupa, Foto: Boris Ščitar / Pixsell

Kako je istaknuo zamjenik glavnog urednika Poslovnog dnevnika Vladimir Nišević, važnost kvalitetnih odnosa s investitorima ne treba previše objašnjavati, a nagrada koju Poslovni dnevnik dodjeljuje već sedmi put “naš je doprinos razvoju transparentnosti domaćih kompanija”.

Atlantic grupa, Tankerska Next Generation i Ericsson Nikola Tesla ovogodišnji su dobitnici nagrade Poslovnog dnevnika za odnose s investitorima. Nagrada se tradicionalno dodjeljuje na konferenciji Zagrebačke burze i fondovske industrije koja se u četvrtak i petak održava u Poreču. U konkurenciju ulaze kompanije iz sastava indeksa CROBEX te uvrštene u najvišu kotaciju, Službeno tržište. Uz statističke kriterije, o nagrađenima se odlučuje temeljem ankete provedene među sudionicima tržišta kapitala. Kako je istaknuo zamjenik glavnog urednika Poslovnog dnevnika Vladimir Nišević, važnost kvalitetnih odnosa s investitorima ne treba previše objašnjavati, a nagrada koju Poslovni dnevnik dodjeljuje već sedmi put "naš je doprinos razvoju transparentnosti domaćih kompanija".

Treće mjesto u izboru investicijske zajednice ove je godine pripalo Ericsson Nikoli Tesli, a nagradu je primila Orhideja Gjenero, menadžerica za odnose s investitorima u toj kompaniji. "Ovo je veliko priznanje za nas, ali i obveza da nastavimo biti transparentni. Vizualizacija odnosa s investitorima je bitna kako bi ih svi još više mogli unaprijediti", kazala je Gjenero. Dodala je kako je Ericsson Nikola Tesla među prvima uveo načela korporativnog upravljanja koja neprekidno unapređuje. "To za nas znači jaku zaštitu investitora te transparentan protok informacija", pojasnila je Gjenero.

Druga nagrada otišla je u ruke Marija Devošića, financijskog direktora zadarskog brodara Tankerska Next Generation. "Ovo je priznanje da dobro radimo i potaknut će nas da nastavimo dobro raditi", poručio je Devošić. Najboljom kompanijom u transparentnosti investicijska zajednica proglasila je Atlantic grupu. Nagradu su primili Ivana Barać, rukovoditeljica odnosa s investitorima te Zoran Stanković, potpredsjednik za financije. "Nastojat ćemo da nam ovo bude poticaj da omogućimo investitorma dubinsko razumijevanje naše kompanije", izjavila je Barać.

Komentirajte prvi

New Report

Close