Nacrt nagodbe Badela 1862 gotova je stvar

Autor: Suzana Varošanec , 26. prosinac 2016. u 22:00
Predsjednik Uprave Badela 1862 Ivo Markotić, Foto: Borna Filić / Pixsell

Direktor Ivo Markotić potvrđuje da će u roku od 8 dana od donošenja rješenja 
o utvrđivanju tražbina dostaviti Fini izmijenjeni plan financijskog restrukturiranja.

Utvrđuje se da je ukupan iznos utvrđenih tražbina 340.687.707 kuna, osporenih 846.661 kuna, te ukupan iznos prijavljenih tražbina od 333.091.934 kuna, navodi Fina u očekivanom rješenju za Badel 1862 koje je prošlog petka objavljeno. Iznos osporenih tražbina ne prelazi 25% vrijednosti prijavljenih tražbina, čime su se stekli uvjeti za nastavak postupka, a s time u vezi Finina je objavila i zaključak pozivajući Badel 1862 da u roku od 8 dana (on teče od donošenja rješenja o utvrđivanju tražbina), što bi značilo do kraja godine, dostavi izmijenjeni plan financijskog restrukturiranja.

Riječ je o planu koji obuhvaća sve utvrđene tražbine prema navedenom rješenju Fine. Tvrtka je pozvana također u istom roku dostaviti Nacrt predstečajne nagodbe, koji mora biti usklađen s Planom financijskog i operativnog restrukturiranja te obuhvatiti sve utvrđene tražbine. Protiv ove odluke nije dopuštena žalba. Sudeći prema informaciji sa Zagrebačke burze, u kojoj Badel 1862 tvrdi da će ispoštivati obveze u okviru zakonskog roka, uskoro će plan biti dostupan javnosti.

Tako navode da će se njime osigurati uspješno okončanje predstečaja i postizanje kapitalne adekvatnosti, kao bitnih uvjeta za osiguranje dugoročne opstojnosti društva, dok će o prihvaćanju prijedloga odlučivati vjerovnici. Provodeći mjere restrukturiranja iz programa koji je država kao većinski vlasnik usvojila u studenome 2013. u proteklih godinu i pol dana stabilizirano je poslovanje Badela 1862 – on uredno izvršava obveze prema vjerovnicima, a u 2015. i 2016. iskazuje dobit iz tekućeg poslovanja, potvrđuje predsjednik Uprave Ivo Markotić.     

Komentirajte prvi

New Report

Close