Mate Rimac: Radimo nešto što je dosta specifično

Autor: Poslovni.hr , 15. lipanj 2018. u 08:34
Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

“Ljudima je zanimljivo to, i tehnologija i poduzetnička priča iza toga, i ljudska, i lokacija gdje se nalazimo pa svi žele čuti tu priču”, kaže Rimac.

Svjetska poduzetnička elita okupila se u Monacu na izboru za EY (IVAJ) poduzenika godine. Hrvatsku ove godine predstavlja jedna od najvećih hrvatskih poduzetničkih zvijezda Mate Rimac, proizvođač najbržeg svjetskog električnog automobila.

Proglašenje pobjednika i finalna večer je u subotu a za nagradu, uz Rimca se bori još 55 svjetskih poduzetnika čiji prihodi ukupno iznose više od 23 milijarde dolara. 

"Radimo nešto što je dosta specifično, zanimljiva je ljudima priča, pogotovo jer se to događa u Hrvatskoj, najbrži električni automobili na svijetu, zanimljive stvari koje radimo i zato su zainteresirani za našu priču", kazao  je Rimac za RTL i nastavio.

"Ljudima je zanimljivo to, i tehnologija i poduzetnička priča iza toga, i ljudska, i lokacija gdje se nalazimo pa svi žele čuti tu priču", kaže Rimac.

"Hrvatska ima puno potencijala, ali, naprimjer, imamo najveću ovisnost BDP-a u turizmu i jako slabu tehnološku ekonomiju. Imamo mi nekoliko iznimaka i super firmi koje rade super posao, ali sve je to slabo u odnosu na okruženje i razvijene zemlje. Mislim da je važno pokazati da u Hrvatskoj možemo imati tehnološke firme, da ima ljudi koji mogu izgraditi takvu firmu, zaposlenika, inženjera i tako dalje, da se na nas ne gleda samo kao na zemlju otoka, ljepota prirodnih, nego i za biznis. Meni je cilj privući druge automobilske firme da dođu u Hrvatsku raditi i poslovati jer smo mi gotovo jedina zemlja u Europi koja nema snažnu automobilsku industriju, kazao je za RTL Mate Rimac. 

Komentirajte prvi

New Report

Close