Kuvajćani zainteresirani za oklopna borbena vozila "Đure Đakovića"

Foto: Željko Lukunić / Pixsell Foto: Željko Lukunić / Pixsell

U posjetu Holdingu Đuro Đaković u petak je bilo izaslanstvo ministarstva obrane i vojske Kuvajta.

U posjetu Holdingu Đuro Đaković u petak je bilo izaslanstvo ministarstva obrane i vojske Kuvajta te još jednom pregledalo oklopno borbeno vozilo koje proizvodi holdingova tvrtka Specijalna vozila.

Posjet je organiziran kako bi se Kuvajćani upoznali s proizvodnim mogućnostima tvrtke "Đuro Đaković Specijalna vozila" koja proizvodi oklopna borbena vozila. Nakon obilaska pogona za izaslanstvo iz Kuvajta organizirano je predstavljanje na vojnom poligonu u Kindrovu nedaleko od Slavonskog Broda, o čemu je u kratkom priopćenju izvijestila Služba za odnose s javnošću Holdinga.

Holding Đuro Đaković 22. siječnja izvijestio je da su ušli u uži krug među tri moguća dobavljača oklopnih vozila za kuvajtsko ministarstvo obrane.

Oklopno vozilo koje se proizvodi u pogonima Specijalnih vozila prošlo je testiranje u Kuvajtu u kolovozu 2013. godine. Prema podacima iz Uprave Holdinga Đuro Đaković, poziv za sudjelovanje u nastavku procesa nabave oklopnih vozila u Kuvajtu dobili su u drugoj polovici prošle godine.

Komentari (2)
 • Jovan
  Jovan 21:22 8.12.2017.

  Nikada im nije bio rušenje Asada nego stvaranje haosa i zle krvi između Sunita i Šita. Praktično su sve napravili da dođe do što većeg neprijateljstva između Arapa i Irana i dugoročno napravili veliki posao sa prodajom oružja.
  Rusi su im dobrodošli da haos bude veći i kupovina oružjo još veća. Jer da su Asada odmah makli nebi više bilo neprijateljstva i nebi Saudijci imali tako velike narudžbe oružja.
  Praktično relativno mala investicija prema veličini narudžbi i profita. Sve je to jedan veliki biznis i ljudski životi tu ništa ne znače.

 • VoraX
  VoraX 15:09 30.5.2015.

  Po tko zna koji put izaslanstva sa Bliskog istoka se upoznavaju sa ‘proizvodnim mogućnostima Đure Đakovića…’

  :)

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!