Konzorcij predvođen INsig2 osvojio natječaj OLAF-a vrijedan 5 mil. eura

Autor: Bernard Ivezić , 16. listopad 2013. u 11:27
Ante Mandić, predsjednik Uprave IN2/Žarko Bašić/POSLOVNI DNEVNIK/PIXSELL

Ovo je primjer kako bi hrvatske tvrtke trebale nastupati na europskom tržištu, kroz suradnju i zajednički, što se do sada rijetko događalo, kaže Ante Mandić, predsjednik Uprave IN2 grupe.

Hrvatski konzorcij predvođen zagrebačkom tvrtkom INsig2, članicom IN2 grupe koja je najveća softverska tvrtka u Hrvatskoj, objavio je da je vrijednost natječaja koji je osvojio za OLAF vrijedan pet milijuna eura, odnosno gotovo 38 milijuna kuna. Posao uključuje edukaciju 800 EU inspektora iz digitalne forenzike tijekom iduće četiri godine, a edukacija će se odvijati u Hrvatskoj počevši već od prosinca.

U konzorciju su još Fakultet organizacije i informatike iz Varaždina, tvrtke TMD Travel iz Zagreba i Ventex iz Rijeke te američka tvrtka Access Data.

Ante Mandić, predsjednik Uprave IN2 grupe izjavio je da je ovo primjer da hrvatske tvrtke mogu dobiti natječaje u Europi i veliki uspjeh.

"Ovo je primjer kako bi naše tvrtke trebale nastupati na europskom tržištu što se do sada rijetko događalo, čak su i u regiji često konkurirale jedna drugoj", kaže Mandić.

Dodaje da je ovo treći veliki međunarodni uspjeh njihove tvrtke kčeri. Podsjeća da je INsig2 prethodno osvojio dva natječaja za NATO.

"Treba se javljati na natječaja, a INsig2 se javlja, piše ponude, organizira suradnju s drugim hrvatskim tvrtkama i uspjeva", kaže Mandić.

Goran Oparnica, direktor INsig2 ističe da je ovo za njih najznačajniji posao u posljednjih deset godina.

"Ovo je prvi puta da je naše tržište cijela Europa i veliki iskorak na europsko tržište", zaključuje Oparnica.

Komentirajte prvi

New Report

Close