JGL d.d. obilježio 25. godišnjicu osnivanja tvrtke

Autor: Poslovni.hr , 02. lipanj 2016. u 16:32
FOTO: JLG

Više od pet stotina zaposlenika JGL-a okupilo se u riječkom Pharma Valley-u, sjedištu tvrtke, kako bi proslavili 25. godišnjicu osnutka kompanije.

Rezanjem slavljeničke torte, dodjelom jubilarnih priznanja i slavljem obilježen je srebrni jubilej domaće farmaceutske kompanije koja danas uspješno posluje na 30 tržišta svijeta.

Predsjednik Upravnog odbora JGL-a Ivo Usmiani zahvalio je zaposlenicima na 25 godina zajedničkog rada te naglasio kako mu je iznimna čast i privilegija raditi s njima.

„Vaša znanja, sposobnosti i vještine, hrabrost i podrška u pokretanju novih projekata, vaša inovativnost u razvoju novih proizvoda, vaša izvrsnost u najmanjem kotačiću koji pokreće ovaj veliki JGL mehanizam – to je ono što nas čini drukčijima, što nas vuče uvijek dva koraka naprijed. Bez vas bi ova velika tvornica i svi njeni sadržaji, na koje smo jako ponosni, ipak bile samo zgrade koje mogu i drugi izgraditi“, rekao je Usmiani.

Na proslavu 25. godišnjice osnivanja, osim kolega iz cijele Hrvatske, u riječki Pharma Valley doputovali su zaposlenici JGL-a iz Rusije, Kazahstana, Ukrajine, Bjelorusije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Kosova, kao i zaposlenici tvrtki kćeri, Adrialaba i Ljekarni Pablo. 

Više od pet stotine JGL-ovaca zajedno se družilo uz sportske igre, a povodom obilježavanja 25. jubileja snimljena je i tzv. milenijska fotografija svih okupljenih, koji su zajednički oblikovali kapljicu, zaštitni znak tvrtke.

JGL je osnovan 1991. godine kao prvo i jedino privatno farmaceutsko dioničko društvo u Hrvatskoj. Nastao je na  temeljima središnjeg Laboratorija za izradu i kontrolu magistralnih i galenskih pripravaka Ljekarne JADRAN Rijeka.

 

Danas je JGL internacionalno prepoznata i priznata kompanija koja posluje u skladu s najboljom europskom praksom. Iako protekle dvije godine poslovanja, zbog sveopće geopolitičke krize na ključnim tržištima Rusije i Ukrajine, nisu bile lagane, JGL je u isto vrijeme realizirao najveće ulaganje u povijesti, izgradnju pogona Pharma Valley u vrijednosti 361 milijun kuna. Ukupni prihodi kompanije u 2015. su porasli za 3,27 posto u odnosu na 2014. godinu, na 624,47 milijuna kuna, dok je neto dobit 19,75 milijuna kuna, što je skok od deset posto.

 

 

 

Komentirajte prvi

New Report

Close