Jeftinije karte za trajekte nisu uspjele: Umjesto povećanja, broj putnika se smanjio

Foto: Ivo Čagalj / Pixsell Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Prema podacima Agencije za obalni linijski pomorski promet, Jadrolinija je na razini svih linija i svih vikenda imala 9 posto manje putnika i 5 posto manje vozila.

Akcija vikend-pojeftinjenja karata za 20 posto na trajektima Jadrolinije i Rapske plovidbe, čija je provedba započela 19. siječnja, nije polučila željeni rezultat jer niti na jednoj trajektnoj liniji nije povećan broj prodanih karata u vrijeme sniženja. Unatoč manjim cijenama, bilo je i manje putnika i vozila, pa su stoga obje brodarske kompanije zabilježile manje prihode od prodaje karata u vrijeme vikenda, javlja Novi list.

Prema podacima Agencije za obalni linijski pomorski promet, Jadrolinija je na razini svih linija i svih vikenda imala 9 posto manje putnika i 5 posto manje vozila, pa je na razini kompanije prihod smanjen za oko 900.000 kuna u odnosu na isto razdoblje protekle godine. Slični su i pokazatelji prometa i prihoda Rapske plovidbe, koja je u razdoblju od ukupno osam odrađenih vikenda s jeftinijom cijenom karata imala smanjeni prihod od prodaje za 57.924 kuna.

Komentari (1)
  • Raziel
    Raziel 20:48 18.4.2018.

    Možda nisu uzeli u jednađbu ljudski faktor. Zar cilj putovanja nije da se dođe s jednog mjesta na drugo? Vi ste napravili cestu i sagradili kučicu i naplaćujete ljudima prolaz. Kako ću ja bez karte vidit Hvar? Dajte molim vas prominite aj kapitalizam il što već, jedva jedem hranu.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!