Jamčili Agrokoru u iznosu od 18,9 milijardi kuna: Vrijednost Leda je 0 kuna

Autor: Lidija Kiseljak/VL , 27. svibanj 2017. u 10:09
Foto: Marko Lukunić / Pixsell

Prije krize su se, inače, intenzivno prodavale dionice Leda, zbog čega sada Hanfa navodno istražuje jesu li postojale povlaštene informacije.

Ledo je objavio da njegovi dugovi na temelju izdanih jamstava Agrokoru zaključno s krajem prošle godine iznose 18,9 milijardi kuna. Sredstva su odobrena na temelju zadužnica i mjenica. S takvim obvezama vrijednost Leda je nula. No rano je o tome govoriti, jer nije proglašen stečaj, pa tek treba pričekati proces restrukturiranja i završetak nagodbe. Prije krize tržišna vrijednost te kompanije bila je oko 3,1 milijardu kuna, a nakon krize, računa li se posljednja cijena dionice, vrijednost je bila oko milijardu kuna. 

Kako god, obveze su nekoliko puta veće od vrijednosti. Zna li se da su po istom principu radile i ostale Agrokorove tvrtke, financijska bi slika koncerna mogla biti još pogubnija. Već se ranije pisalo kako su garancije koje su davale Agrokorove tvrtke Agrokoru ili međusobno visoke i da je u tome velika odgovornost nadzornih odbora. 

Prije krize su se, inače, intenzivno prodavale dionice Leda, zbog čega sada Hanfa navodno istražuje jesu li postojale povlaštene informacije. Dionicama Leda, kao i ostalim tvrtkama unutar Agrokora, već se neko vrijeme ne trguje na Zagrebačkoj burzi  i neće dok se ne izrade ispravljena financijska izvješća. 

Komentari (18)
Pogledajte sve



Zasto objavljujete ovakve stvari? Blamirate se.

Slažem se da pišu g.luposti.
Vrijednost LEDA nije nula kuna, već minus 13 milijarda kuna.

Milijarda više – manje!
[/quote]

Svaka cast! Vrhunski matematicaru!


Zasto objavljujete ovakve stvari? Blamirate se.

Slažem se da pišu g.luposti.
Vrijednost LEDA nije nula kuna, već minus 13 milijarda kuna.

Milijarda više – manje!


Naslov je lažan ali takvo je novinarstvo kod nas.

naravno…ali nas hebeni moderator brise sve normanlne postove koji imaju smisla ,ali pusta ove glupane spamere koji su valjda placeni po postu .ogavno .


Pa dobro vise, jel ovih 19 milijardi garancija samo Leda ili i ostalih firmi iz Agrokorove grupe.

Ne ode li bar 100 ljudi u zatvor radi ovih pizdarija oko Agrokora onda vise nista nema smisla

Da bit će zanimljivi vidjet koliko će ih završiti u Remetincu,, da otvorimo pogađanje 🙂 ? Nekako mi se čini NULA !!!

A ovi menađeri mirovinskih fondova? Hoće li neki od njih odgovoarati ili tražiti odgovornost nekoga tko im je krive podatke u izvješćima iznio 🙂

New Report

Close