Jamčili Agrokoru u iznosu od 18,9 milijardi kuna: Vrijednost Leda je 0 kuna

Foto: Marko Lukunić / Pixsell Foto: Marko Lukunić / Pixsell

Prije krize su se, inače, intenzivno prodavale dionice Leda, zbog čega sada Hanfa navodno istražuje jesu li postojale povlaštene informacije.

Ledo je objavio da njegovi dugovi na temelju izdanih jamstava Agrokoru zaključno s krajem prošle godine iznose 18,9 milijardi kuna. Sredstva su odobrena na temelju zadužnica i mjenica. S takvim obvezama vrijednost Leda je nula. No rano je o tome govoriti, jer nije proglašen stečaj, pa tek treba pričekati proces restrukturiranja i završetak nagodbe. Prije krize tržišna vrijednost te kompanije bila je oko 3,1 milijardu kuna, a nakon krize, računa li se posljednja cijena dionice, vrijednost je bila oko milijardu kuna. 

Kako god, obveze su nekoliko puta veće od vrijednosti. Zna li se da su po istom principu radile i ostale Agrokorove tvrtke, financijska bi slika koncerna mogla biti još pogubnija. Već se ranije pisalo kako su garancije koje su davale Agrokorove tvrtke Agrokoru ili međusobno visoke i da je u tome velika odgovornost nadzornih odbora. 

Prije krize su se, inače, intenzivno prodavale dionice Leda, zbog čega sada Hanfa navodno istražuje jesu li postojale povlaštene informacije. Dionicama Leda, kao i ostalim tvrtkama unutar Agrokora, već se neko vrijeme ne trguje na Zagrebačkoj burzi  i neće dok se ne izrade ispravljena financijska izvješća. 

Komentari (18)
 • noviulagac
  noviulagac 21:03 28.5.2017.

  hasenfefer


  noviulagac


  Zasto objavljujete ovakve stvari? Blamirate se.


  Slažem se da pišu g.luposti.
  Vrijednost LEDA nije nula kuna, već minus 13 milijarda kuna.

  Milijarda više - manje!

  Svaka cast! Vrhunski matematicaru!

 • hasenfefer
  hasenfefer 18:11 28.5.2017.

  noviulagac


  Zasto objavljujete ovakve stvari? Blamirate se.

  Slažem se da pišu g.luposti.
  Vrijednost LEDA nije nula kuna, već minus 13 milijarda kuna.

  Milijarda više - manje!

 • ZMAJKI
  ZMAJKI 15:27 28.5.2017.

  Fisher


  Naslov je lažan ali takvo je novinarstvo kod nas.

  naravno…ali nas hebeni moderator brise sve normanlne postove koji imaju smisla ,ali pusta ove glupane spamere koji su valjda placeni po postu .ogavno .
Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!