Izvozni ugovori vrijedni preko 45 mil. kuna

Gordana Kovačević, pred. Uprave Gordana Kovačević, pred. Uprave

Ericsson Nikola Tesla ugovorio je nove poslove na tržištima Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Kosova.

S kosovskim operatorom Ipkom Ericsson Nikola Tesla je potpisao okvirni ugovor kojim se definiraju strateški odnosi za sljedeće vremensko razdoblje.

Također, u tijeku je realizacija ranije ugovorenih projekata o hardverskoj i softverskoj nadogradnji pojedinih čvorova postojeće mreže odnosno modernizaciji elemenata mreže koji su u Ipkovoj mobilnoj mreži zaduženi za prijenos podataka, kao i uvođenju novih WiFi rješenja. Na bosansko-hercegovačkom tržištu Ericsson Nikola Tesla nastavio je suradnju s HT Mostarom. S ovim je operatorom ugovoreno proširenje radijskog dijela mreže te isporuka radio linkova, (Ericssonovo Mini Link rješenje) za njihovo povezivanje. Na tržištu Crne Gore s operatorom Crnogorskim Telekomom potpisan je novi višegodišnji ugovor kojim se definira suradnja u modernizaciji paketske jezgrene mreže ovog operatora. Realizacijom ugovora ovaj crnogorski operator će prvi u Deutsche Telekom grupi imati implementirano najmodernije Ericssonovo Packet Core rješenje koje će njegovim korisnicima omogućiti još veće brzine prijenosa podataka.

S Crnogorskim Telekomom dogovoren je i niz projekata nadogradnje postojećih čvorova u mobilnoj i fiksnoj mreži. Gordana Kovačević, predsjednica Uprave Ericsson NT-a komentirala je potpisane ugovore: "Raduje me nastavak dobre poslovne suradnje s našim partnerima i kupcima u regiji. Implementacija naših rješenja za korisnike navedenih operatora predstavlja korak prema umreženom društvu u kojem će sve što ima koristi od povezivanja biti umreženo. U narednom razdoblju očekujemo otvaranje i kosovskog tržišta za nove mobilne tehnologije budući je Kosovo još uvijek jedina europska zemlja gdje ne postoji 3G signal". 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve