Fond South Central Ventures uložio milijun eura u hrvatski Agrivi

Autor: Poslovni.hr , 04. srpanj 2016. u 10:39
FOTO: Press

Regionalni VC fond South Central Ventures, u kojem je RH jedan od investitora, svoje prvo ulaganje vrijedno milijun eura usmjerio je u najuspješniji hrvatski agrotehnološki startup.

Fond South Central Ventures, odnosno Enterprise Innovation Fund – ENIF, investirao je milijun eura u hrvatski startup Agrivi, softversko rješenje koje pomaže poljoprivrednicima diljem svijeta u postizanju efikasne, profitabilne i održive poljoprivredne proizvodnje. 

Uz ovu investiciju, Agrivi će nastaviti globalno širenje kako bi uveo promjene u industriju proizvodnje hrane.

Agrivi, hrvatski startup koji radi softver za poljoprivredu čija agrotehnološka softverska rješenja pomažu poljoprivrednicima diljem svijeta u postizanju efikasne, profitabilne i održive poljoprivredne proizvodnje. Softver je dostupan na bilo kojem uređaju kroz internetsku aplikaciju i kao mobilna aplikacija na uređajima koje podržava iOS ili Android.

“Globalno tržište tehnologija u poljoprivredi se snažno razvija i s obzirom da smo se uspjeli pozicionirati kao jedan od vodećih igrača u industriji, potražnja za našom tehnologijom je sve veća. Partnerstvo s SCV-om će nam pomoći višestruko pojačati naše operativne kapacitete, održati najvišu razinu zadovoljstva naših kupaca i dodatno ubrzati daljnje pozicioniranje na tržištu kako bismo našu tehnologiju doveli do što većeg broja poljoprivrednika. U sljedećem razdoblju ćemo se snažno fokusirati na povećavanje tržišnog udjela u ključnim poljoprivrednim EU zemljama i pozicioniranje kao lider u određenim tržišnim nišama na globalnoj razini”, kaže Matija Žulj, osnivač, Agrivi.

Agrivi je uspješan od samog početka pa je svega godinu dana od osnivanja osvojio prvu nagradu na Svjetskom natjecanju startup projekata koje se održalo u studenom 2014. godine u Seoulu, Južnoj Koreji, kao projekt s potencijalno najvećim globalnim utjecajem.

Danas, preko 15 tisuća poljoprivrednih proizvođača iz 150 zemalja koristi njihov softver za unaprjeđenje proizvodnje.

Agrivi se sastoji od mladog tima koji ima više od 10 godina iskustva u ICT-u, poslovnom razvoju i agronomiji te djeluju iz ureda u Kutini, Zagrebu i Londonu.

Ovim ulaganjem SCV će podržati Agrivi u daljnjoj globalnoj ekspanziji, uvođenju ključnih promjena u industriju proizvodnje hrane i postizanju pozitivnog utjecaja na više od milijardu ljudi.

"Mogu reći da smo vrlo sretni da imamo Agrivi u našem portfelju. Matija i njegov tim imaju velike planove i u bitnoj su misiji da riješe neke od ključnih globalnih problema kroz pomoć poljoprivrednoj industriji da postane naprednija i efikasnija. Mi smo tu da im pomognemo u postizanju tih ciljeva i ako uspijemo, to će se pozitivno odraziti na velik dio globalne populacije", rekao je  Jure Mikuž, Managing Partner, SCV

South Central Ventures (Enterprise Innovation Fund – ENIF) je fond rizičnog kapitala od 40 milijuna eura koji ulaže u startupe, male i srednje velike tehnološke tvrtke u djelu zapadnog Balkana. Investitori u fondu su različiti, od međunarodnih financijskih institucija, poput EIF-a, EBRD-a I KfW-a do regionalnih korporacija, privatnih investitora i vlada u regiji. ENIF želi podržati regionalne startupove i pomoći njihovim osnivačima proširiti se na globalno.

Komentari (1)
Pogledajte sve

vidim obrisali ste mi komentar jer je istinit. Fond je uložio bez da provjeri ulaganje jer nema šanse da Agrivi ima 15000 klijenata koji plaćaju. Tko zna kakve su tu igre sa novcem koji je EU dala za inovativne kompanije a ne za nešto što ima na svakom koraku. I to još milijun, obrišite opet

New Report

Close