Institutu IGH novi nadzori nad gradnjama aglomeracija

Nadzori radove vodnokomunalne infrastrukture /Nikola Čutuk/PIXSELL Nadzori radove vodnokomunalne infrastrukture /Nikola Čutuk/PIXSELL

Posao u Đakovu vrijedi 5,9 mil. kn bez PDV-a i radi se u konzorciju, a onaj u Rugvici vrijedi 3,3 mil. kn.

Institut IGH potpisao je s Đakovačkim vodovodom ugovor o uslugama nadzora nad provedbom projekta Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Đakovo u vrijednosti 5,9 milijuna kuna (bez PDV-a).

Knjiga ugovora u istom segmentu poslova punija je i sa sklapanjem novog ugovora s Vodoopskrbom i odvodnjom Zagrebačke županije.

Posrijedi je posao za nadzor projekta Rugvica – Dugo Selo – sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u iznosu od 3,3 milijuna kuna.Projekti obuhvaćaju izgradnju i rekonstrukciju sustava odvodnje i izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV), navode iz IGH-a.

Uz Institut IGH, članovi konzorcija na projektu Đakovo su i tvrtke Eptisa Adria i IDT inženjering, dok je za usluge nadzora na aglomeraciji Rugvica – Dugo Selo druga članica Eptisa Adria.

Ona je lani ostvarila ukupne prihode blizu 6 milijuna kuna. Aktivnosti bilježi na projektima koji se financiraju EU novcem; tako je u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike lani završila projekt kojem je cilj bio izrada nacrta nacionalne Strategije prilagodbe klimatskim promjenama za razdoblje do 2040. s pogledom na 2070. i nacrt Akcijskog plana.

Osječki poduzetnik IDT inženjering u vlasništvu je Davora Tomičića, koji je i direktor tvrtke s 11,2 milijuna kuna prihoda te dobiti od oko 1,5 milijuna u 2017.

“Ovo je nastavak pozitivnog trenda koji bilježimo u 2018. i u području stručnog nadzora pa je i u tom sektoru vidljivo povećanje broja infrastrukturnih projekata sufinanciranih iz EU, većinom u izgradnji prometnica i vodnokomunalne infrastrukture”, navode iz Uprave IGH.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve