Impol odobrio 90 milijuna kuna ulaganja u TLM

Autor: Suzana Varošanec , 22. ožujak 2017. u 15:43
Krenulo im nakon minusa od 5 mil. eura/H. Jelavić/PIXSELL

Uprava očekuje podizanje produktivnosti na 95%, ova godina za šibensku bi tvornicu mogla biti rekordna.

Šibenski TLM u stečaju, doznajemo, radi u četiri smjene, a radnici su dobili stimulaciju na plaću za ostvarenje plana u prva dva mjeseca.

Direktor Impol – TLM-a Jurica Tončić kaže kako se očekuje rekordna 2017. po proizvodnji. Posljedica je to lanjskog obnavljanja proizvodnje kroz zakup pogona u stečaju u poslovnoj operaciji strateškog širenja slovenskog aluminijaša Impola. Tvrtka je lani ostvarila 35 milijuna eura bruto dobiti te prema kompanijskoj objavi EBITDA Grupe iznosi 57 milijuna, ili 18% iznad plana, dok su prihodi od prodaje zadržani na razini od 543 milijuna eura.

Direktor valjanih proizvoda Impolove Grupe Tomaž Smolar kaže da su valjaonice u Sloveniji i Srbiji dobro iskoristile 2016. jer su temeljem ugovorenih poslova na početku godine radile punom parom. Zbog objektivnih okolnosti kao što je ulazak u najam TLM-a u ožujku, što znači nakon sezone ugovaranja poslova, pa požara i remonta, te poteškoće u radu TLM nije uspio kompenzirati u drugom dijelu godine jer tržište nije dopustilo povećanje kapaciteta.

U Šibeniku je tako ostvaren minus od oko 5 milijuna eura, no ove je godina tvornica proradila s 85 do 90% kapaciteta. Također, odobrena su i ulaganja u vrijednosti blizu 90 milijuna kuna te su potpisani i ugovori. "Očekujemo podizanje produktivnosti na 95%. Impol priprema investicije koje su odobrene, a tri su ugovora sa isporučiteljima opreme već potpisana", kaže Smolar dodajući da je prvo potpisano  ulaganje od 6,5 milijuna eura, tiče se homogenizacijske peći za toplo valjanu traku, a u pogonu će biti do sredine 2018.

Završetak investicije u peć za žarenje lima i trake vrijedne 800 tisuća eura očekuje se do kraja 2017. Investicija u liniju za rezanje lima i trake iznosi oko 5 milijuna eura. Smolar kaže da ona omogućuje ulazak Šibenika u autoindustriju, proizvode je Talijani, a rok za instaliranje je polovicom 2018. 

Komentirajte prvi

New Report

Close