Ilirija kreće u IPO po 15 mil. kn za razvojne projekte

Autor: Suzana Varošanec , 11. rujan 2016. u 22:00
Ilirija je lani imala oko 25 mil. kn dobiti, Foto: PD

Ide nova tranša do 27.400 dionica po nominali od 580 kn.

Biogradska hotelska tvrtka Ilirija priprema teren za daljnji rast izdavanjem dionica uz uplatu uloga u novcu, koji prikuplja za ostvarenje svojeg poslovnog plana, objavljeno je na Zagrebačkoj burzi. Prijedlog odluke o IPO-u na dnevnom je redu izvanredne skupštine dioničara sazvane za sredinu listopada.

Dokapitalizacija će iznositi najviše 15,89 milijuna kuna (10 % postojećeg temeljeg kapitala), a planira se provesti izdavanjem nove tranše do 27.400 redovnih dionica na ime, po nominali od 580 kuna. Upis novih dionica obavit će se u dva kruga: u prvom krugu (do 14 dana) daje se mogućnost institucionalnom dioničaru Allianz ZB-u da zadrži svoj relativni udjel, koji trenutačno iznosi oko 11% u ukupnom iznosu temeljnog kapitala.

Ostatak izdanja u drugom krugu, što bi činilo nešto više od 25.000 novih dionica, uz uvjet da tu opciju Allianz ZB iskoristi, nudit će se mirovinskim fondovima i ostalim kvalificiranim investitorima. Što se cijene tiče, u odnosu na tržišnu koja je prošlog tjedna iznosila i 1290 kn te je nedavno veći paket dionica prodan za 1250 kn, a prosječno se lani trgovalo nešto ispod 900 kn, predsjednik Uprave Goran Ražnjević kaže da je “prihvatljiva i primaljiva”.

Ilirija je lani imala oko 25 mil. kn dobiti, od čega 5 mil. kn za isplatu dividende, što je 18 kuna po dionici, a vodi konzervativnu politiku dividende zbog sigurnosti poslovanja, održavanja konkuretnosti i planiranih ulaganja. Temeljnji kapital tvrtke je 159 mil. kn, a podijeljen je na 274.286 dionica.

Komentirajte prvi

New Report

Close