IGH dobio novi posao

Autor: Suzana Varošanec , 21. studeni 2018. u 13:02
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Institut IGH, kao vodeći član zajednice ponuditelja koju čini s partnerskom tvrtkom Geoprojekt iz Splita, i naručitelj projekta Hrvatske ceste sklopili su ugovor koji se tiče denivelacije križanja državnih i županijskih cesta u Makarskoj.

Cilj ovog javnog projekta je rasterećenje prometa i unaprjeđenje protočnosti vozila iz obaju smjerova.

Ugovorena vrijednost projekta iznosi 843.750  kuna s uključenim PDV-om, a IGH je zadužen za izradu svih vrsta idejnih i glavnih projekata, provedbe geodetskih i geotehničkih istražnih radova te ishođenja lokacijske i građevinske dozvole za izgradnju deniveliranog križanja državnih cesta DC 8 i DC 512 sa županijskom cestom ZC 6197 u Makarskoj.

Inače, u Hrvatskim cestama vezano za realizaciju projekta očekuju dinamiku u kojoj će se građevinska dozvola ishoditi u roku od 18 mjeseci od potpisivanja ugovora, čime završava 1. faza, dok će se nakon toga  izraditi i izvedbeni projekti za potrebe izvođenja radova, za što se završetak planira u roku 13 mjeseci od ugovaranja radova.

"Državna cesta DC 8 glavna je dužobalna prometnica koja povezuje sjeverni i južni Jadran, a preko nje Grad Makarska ostvaruje svoju vezu s ostalim gradovima i općinama. Predmetno raskrižje ujedno je i istočni ulaz u centar grada kojim prolaze vozači iz smjera Dubrovnika i vozila koja koriste izlaz Karamatići s autoceste A1, kao i vozači iz smjera Vrgorca i Ravče tj. s državne ceste DC 512. Denivelacija križanja cesta DC8 i DC512 bitno će rasteretiti promet i unaprijediti protočnost vozila iz obaju smjerova", navodi se u medijskoj objavi. 

Komentirajte prvi

New Report

Close