Hrvatska lutrija 
za 9,7 mil. kuna kupila 300 automata za loto i klađenje

Autor: Marija Crnjak , 19. kolovoz 2015. u 22:01
Na novim će se samoposlužnim terminalima osim klađenja omogućiti i igranje lutrijskih igara. Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Slovački dobavljač odabran je na javnom natječaju raspisanom još potkraj prošle godine jer je imao povoljniju ponudu u odnosu na druga dva konkurenta.

Hrvatska lutrija uvodi nove samoposlužne terminale za svoje igre na sreću, od lutrije do klađenja, za koje je platila 9,7 milijuna kuna slovačkoj tvrtki Evona Electronic, odabranoj na javnom natječaju, a ugovor o suradnji sklopljen je prošloga tjedna. Kako su nam objasnili u Lutriji, riječ je o novom kanalu prodaje putem kojeg će se moći provoditi uplate lutrijskih igara i svih igara klađenja.

 

484 milijuna kuna

iznosio je prihod Hrvatske lutrije u 2014. godini

“Predmetom nabave i sklopljenim sporazumom predviđena je kupnja 300 samoposlužnih terminala u dvije godine, a bit će postavljeni u postojećoj prodajnoj mreži poslovnih partnera HL-a, kao i kod novih poslovnih partnera, prije svega u segmentu ugostiteljstva. HL će svojim poslovnim partnerima ponuditi dva tipa terminala, samostojeće i stolne, a tehnički zahtjevi za postavljanje samoposlužnih terminala su ispravne električne instalacije i zasebna ADSL veza kako bi se osigurao kvalitetan prijenos podataka i viša razina sigurnosti”, ističu u Lutriji.

Slovački dobavljač odabran je na javnom natječaju raspisanom još potkraj prošle godine jer je imao povoljniju ponudu u odnosu na druga dva konkurenta. Početkom kolovoza sklopljen je okvirni sporazum na dvije godine na iznos od 9,7 milijuna kuna s PDV-om, dok je procijenjena vrijednost nabave iznosila 11,2 milijuna kuna.

 

170 milijuna eura

trebala je biti vrijedna najavljena investicija

U Lutriji ističu kako se samoposlužni terminali uklapaju u strategiju daljnjeg jačanja pozicije na dinamičnom hrvatskom tržištu igara na sreću jer će se na novim samoposlužnim terminalima osim klađenja omogućiti i igranje lutrijskih igara.

“Samoposlužni terminali će kao novi kanal prodaje stati uz bok već uspješno implementiranim projektima prilagođavanja igre klađenja mobilnim uređajima, koji je u kratkom roku postigao značajan rezultat i približio igru klađenja novom segmentu konzumenata, koji su dotad ili koristili servise privatnih priređivača, ili čak ilegalnih online priređivača”, kažu u Lutriji te podsjećaju da su s projektima “Klađenje uživo” i “Internet casino” prvi i jedini legalni priređivač na hrvatskom tržištu.

Komentirajte prvi

New Report

Close