Gredelj započeo izradu okvirnog stečajnog plana

Za ulazak u vlasništvo zainteresirana su tri investitora/D. Kasap/PIXSELL Za ulazak u vlasništvo zainteresirana su tri investitora/D. Kasap/PIXSELL

U prvoj godini rada u stečaju TŽV Gredelj je ostvario 9,8 mil. kuna dobiti, a prihod iznosi 300-njak milijuna.

TŽV Gredelj u stečaju s konzultantom kreće u izradu okvirnog stečajnog plana.

Odbor vjerovnika kojem je na čelu Eugen Paić Karega, direktor Unicredit leasing Croatia, savjetovao je stečjanom upravitelju Peri Hrkaću, da od tri pristigle ponude angažira za taj posao BDO savjetovanje.  "Ubrzo ćemo formirati stručni tim za prijedlog izlaska iz stečaja, a prvu radnu, okvirnu verziju potrebno je dovršiti do sredine veljače. Ukoliko dođe do definiranja stečajnog plana, Gredelj će pribaviti i ponudu za njegovu reviziju", kaže Hrkać, podsjetivši na tri potencijalna investitora koji su još uvijek ozbiljno zaintereserani ne samo za poslovno partnerstvo, nego i za ulazak u vlasništvo. Revizorska kuća Audit izabrana je za reviziju poslovanja u 2012. i 2013.

 

350milijuna

kuna planirani je prihod za ovu godinu

U prvoj godini rada u stečaju Gredelj je ostvario 9,8 mil. kuna dobiti. Prihod je iznosio 300-njak milijuna kuna, a 2014. planiran je u iznosu od 350 mil. kuna. Nakon što su neki vjerovnici povukli svoje prijave, a s nekima su postignute nagodbe, utvrđeno je da ukupne tražbine za diobu u tom stečaju iznose 781,4 mil. kuna. Razlučni vjerovnici imaju osigurana potraživanja u iznosu od 311,5 mil. U prvom višem isplatnom redu potraživanja s osnova radnih odnosa (neto potraživanja radnika, te fondova i agencija) iznose 272,8 mil. kuna. U drugom višem isplatnom redu, vjerovnici potražuju 488,6 mil., od čega je 311,3 mil. pokriveno hipotekom. Preostalih 177,2 mil. čine neosigurane tražbine dobavljača.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!