Gljadelkin preko svoje bečke tvrtke osnažuje Hidroelektru

Sergej Gljadelkin ostaje na funkciji člana NO-a/PD, Marijan Sušenj/PIXSELL Sergej Gljadelkin ostaje na funkciji člana NO-a/PD, Marijan Sušenj/PIXSELL

Paket od 214.826 dionica zagrebačkoga građevinara, tj. 34,43 posto, vrijedan je oko 4,3 milijuna kuna.

Najveći dioničar Hidroelektre niskogradnje Sergej Gljadelkin s udjelom od 34,43% više nema taj status, ali je zadržao isti utjecaj, i štoviše čini se da bi u sljedećem koraku njegova transakcija mogla vrlo brzo rezultirati s financijskim poboljšanjem za zagrebačkog građevinara. Naime, paket od 214.826 dionica u vrijednosti od 4,3 mil. kuna od Gljadelkina je ovih dana stekla austrijska tvrtka Avenue Osteuropa sa sjedištem u Beču. 

Prema poboljšanju
U njezinom vlasništvu je i tvrtka Avenue ulaganja, inače većinski investitor u veliki hotelski kompleks u Kuparima, za koji izgleda da se također uskoro očekuje i pismo namjere iz kruga ultraluksuznih hotelskih operatera.  Kako je novi vlasnik Hidrinih dionica navedena bečka tvrtka koja je, međutim, u većinskom vlasništvu samog Gljadelkina - manjinski je vlasnik Igor Tkach koji je ujedno i zamjenik NO-a Hidroelektre, što se te tvrtke vlasnički tiče ne mijenja se ništa na stvari.

Ali, na poslovanje Hidroelektre to bi se moglo pozitivno reflektirati, obzirom na to da se iz upućenih izvora i doznaje da se novi vlasnik jedne trećine dionica brzo priprema na korak koji ide u smjeru poboljšanja bilance i financijskog stanja tvrtke.  Hidroelektra je još uvijek u postupku predstečajne nagodbe. Trenutačno se čeka odluka drugostupanjskog tijela Ministarstva financija vezano za žalbu jednog vjerovnika na Finino rješenje. 

Najveći infrastrukturni posao
Tvrtka je i glavni podizvođač domaćeg konzorcija koji je lani pobijedio na međunarodnom natječaju za izvođenje radova na najvećem infrastrukturnom projektu u zadnje vrijeme - rekonstrukciji i dogradnji željezničke pruge Dugo Selo - Križevci. Kako doznajemo, radovi se odvijaju prema planu.

Komentari (1)
  • ivanvk
    ivanvk 6:50 24.8.2017.

    Radovi se ne odvijaju prema planu, sad se već kasni nekoliko mjeseci od planirane dinamike :(

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!