FOTO: U brodogradilištu Uljanik porinut luksuzni putnički brod za polarna istraživanja

Autor: Poslovni.hr , 31. siječanj 2018. u 11:40
Foto: Duško Marušić / Pixsell

Ugovor za taj tehnički izazovan projekt Uljanik je potpisao s jednom od tvrtaka Scenic grupe čiji je vlasnik Glen Moroney.

S navoza brodogradilišta Uljanik u more je porinut luksuzni putnički brod za polarna istraživanja (Polar Discovery Passenger Vessel).

Riječ je o superluksuznom brodu "Scenic Eclipse" koji će s posadom moći prihvatiti 409 osoba, a namijenjen je plovidbi svim morima, uključujući i polarna i tropska područja, za što je i specijalno opremljen.

"Posebno je 'ojačan' ne bi li se prilagodio plovidbi u otežanim vremenskim uvjetima i zaleđenim morima te zadovoljava visoke ekološke standarde. U svojoj ponudi, među ostalim, ima mini podmornicu za podmorske avanture i čak dva helikoptera za istraživanje teško dostupnih područja", ističu iz pulskog Uljanika i dodaju kako je to prvi putnički brod tog tipa u svijetu te prvi takav brod koji se gradi u Uljaniku u njegovoj dugogodišnjoj povijesti.

Ugovor za taj tehnički izazovan projekt Uljanik je potpisao s jednom od tvrtaka Scenic grupe čiji je vlasnik Glen Moroney.

Komentari (4)
Pogledajte sve

“te prvi takav brod koji se gradi u Uljaniku u njegovoj dugogodišnjoj povijesti.”

Stvar je jasna. U takvim poslovima, na gubitku su i brodogradilišta s puno boljim managementom od Uljanikovog.

Da li je taj brod nas koštao više nego što mu je cijena?

Pulski Uljanik s tradicijom,znanjem i sposobnim radnicima izgradio i porinuo jedan od svjetskih poznatih putničkih brodova.
Druga strana medalje,ljudima nedavno kasnile plaće,budućnost grupacije neizvjesna.
Neznam kome se zahvaliti na ovako predivnim činjenicama,bivšoj/sadašnjom Vladi,možda upravi,ma cijeloj Hrvatskoj zapravo.
Drž’te se radnici,želim Vam sve najbolje i da se proizvodnja nastavi,nadam se da će budući partner imati volje i snage održavati i unaprijeđivati proizvodnju.

New Report

Close