Dobit Hotela Maestral porasla 62 posto

Autor: Marija Crnjak , 14. veljača 2016. u 22:00
Hoteli Maestral/Goran Stanzl/PIXSELL

Dugoročne obveze kompanije smanjene osam posto, a kratkoročne 29 posto.

Turistička kompanija Hoteli Maestral u prošloj godini ostvarila je 51 milijun kuna prihoda, što je 1,6 posto više u odnosu na prethodnu godinu, uz bruto dobit od 3,17 milijuna kuna, što je porast od 62 posto u odnosu na 2014. i 147% u odnosu na 2013.

Hotelska tvrtka koja je još u većinskom vlasništvu države lani je ostvarila oko 144 tisuće noćenja uz prosječnu zauzetost soba 44 posto. Broj dolazaka porastao je 8%, a gosti su se u prosjeku zadržavali 3,5 dana. Najveći broj gostiju i ove je godine tradicionalno iz Velike Britanije, slijede gosti iz skandinavskih država, Švedske, Danske, Norveške i Finske, Njemačke, Francuske i Španjolske, no nastavlja se i povećan trend dolazaka s dalekih tržišta Azije, Australije, Sjeverne i Južne Amerike.

"Financijski pokazatelji zaduženosti društva poslovanja pokazuju pozitivan trend jer su dugoročne obveze smanjene osam posto, a kratkoročne 29 posto. Novih dugoročnih zaduživanja nije bilo, a jedino su povećane obveze prema povezanom poduzetniku, DAB-u, za iznos zateznih kamata u visini 2,09 milijuna kuna", ističu u kompaniji.  

Komentari (1)
Pogledajte sve

Zasto drzava posjeduje hotele? Koji K je to??? Pa nismo u hiebenoj Rusiji koji je vama K prodajte to!!

New Report

Close