Dioničari upisali 360.085 dionica u prvom krugu dokapitalizacije

Autor: Poslovni.hr , 02. kolovoz 2013. u 10:27
Zeljko Lukunic/PIXSELL

Drugi krug upisa dionica trajat će od 2. do 9. kolovoza, a pravo upisa preostalih dionica koje nisu upisane i uplaćene u prvom. krugu, odnosno najviše 742.484 dionica imaju postojeći dioničari.

Postojeći dioničari kutinske Petrokemije upisali su ukupno 360.085 dionica u prvom krugu dokapitalizacije, stoji u obavijesti objavljenoj na internetskim stranicama Zagrebačke burze. Drugi krug upisa dionica trajat će od 2. do 9. kolovoza, a pravo upisa preostalih dionica koje nisu upisane i uplaćene u prvom. krugu, odnosno  najviše 742.484 dionica, imaju isključivo postojeći dioničari  koji su upisali nove dionice u prvom krugu. 

Največi vlasnik s preko 50 psoto udjela je AUDIO, a slijede ga banke i irovinski fondovi. Vlada je prije neki dan na sjednici dala suglasnost AUDIO-u da se zaduži kako bi mogao kupiti 
najviše 463.002 dionice. Vlada želi zadržati 25 plus jednu dionicu u Petrokemiji.

Pravo upisa svih preostalih dionica koje nisu upisane i uplaćene u prvom i drugom krugu imaju svi ulagatelji.  U slučaju da je u prvom i drugom krugu dosegnut prag uspješnosti od 551.285 novih dionica, te ukoliko ocijeni da ekonomski nije isplativo provoditi treći krug, Uprava, uz suglasnost Nadzornog odborao može dlučiti da Društvo odustaje od provođenja trećeg kruga

Glavna skupština društva  na sjednici je 15. srpnja 2013. godine donijela je Odluku o povećanju temeljnog kapitala ulozima u novcu uz djelomično isključenje prava prvenstva postojećih dioničara pri upisu novih dionica. Povećanje temeljnog kapitala provest će se uplatom u novcu izdavanjem najmanje 551.285 do najviše 1.102.569 novih redovnih dionica na ime, pojedinačne nominalne vrijednosti od 170 kuna. Nove dionice će se ponuditi na prodaju u rasponu cijene od 170 kn do 228 kuna za jednu dionicu. 

Cijena upisanih dionica Uprava će naknadno odrediti po okončanju postupka za prikupljanje ponuda za upis i uplatu dionica u postupku ponude dionica dioničarima.  Konačna cijena će se utvrditi na temelju zaprimljenih ponuda iz Upisnica iz I. i II. kruga te će se ista objaviti na Internet stranicama Zagrebačke burze najkasnije sljedećeg radnog dana nakon dana donošenja Odluke Uprave i Nadzornog odbora o konačnoj cijeni Nove dionice.

Komentari (2)
Pogledajte sve

A Jagušti smanjili narudzbe pa se vidi da nema prometa. Sad kad vise nema rabata kak hoces mogu kupovat i u Ukraini i drugdje.

Nije baš neki interes?!?

New Report

Close