Dalekovod ostvario neto dobit veću od 40 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. srpanj 2016. u 13:17
Foto: Anto Magzan / Pixsell

Financijska stabilnost, kako ističu, počiva na četiri ključna područja, a to su profitabilan rast, troškovna učinkovitost, novčani tok i upravljanje rizicima.

Neto dobit Dalekovoda u prvih je šest mjeseci ove godine iznosila 40,9 milijuna kuna, što je rast u odnosu na isto razdoblje lani, kada je iznosila 6,9 milijuna kuna, i ukazuje na oporavak tvrtke nakon izlaska iz predstečajne nagodbe. 

Neto dobit Grupe povećana je, pak, za 321 posto, na 28,1 milijun kuna, pokazuje poslovno izvješće tvrtke, objavljeno u petak.

"Poslovni rezultati ostvareni u prvom polugodištu pokazatelj su nastavka snažnog oporavka poslovanja Dalekovoda d.d. i Grupe nakon izlaska iz predstečajne nagodbe", navodi se u izvješću.

Financijska stabilnost, kako ističu, počiva na četiri ključna područja, a to su profitabilan rast, troškovna učinkovitost, novčani tok i upravljanje rizicima.

Operativna dobit prije amortizacije (EBITDA) Dalekovod Grupe u prvom je polugodištu iznosila 65,3 milijuna kuna i veća je za 62,4 posto.

"Snažan rast EBITDA je ponajviše posljedica većih ostalih prihoda u odnosu na prvo polugodište lani zbog priznavanja prihoda od prodaje prava Ministarstvu financija tijekom 2013. te pozitivnih efekata uslijed promjene vrijednosti zaliha", navodi se u izvješću.

Osim toga, na rezultat najvećim dijelom utječu ostvareni poslovni prihodi od ugovorenih projekata na inozemnim tržištima – Norveške, Ukrajine, Kosova i Finske.

Ukupni prihodi Grupe u prvom su polugodištu iznosili 504,3 milijuna kuna i veći su za 3,5 posto na godišnjoj razini. Ukupni prihodi Dalekovoda DD povećani su, pak, za gotovo 10 posto i iznosili su 385,4 milijuna kuna.

Komentari (2)
Pogledajte sve

http://www.hup.hr/16052016-okrugli-stol-pravilo-o-zabrani-supaka–hrvatska-praksa-hup-radnicka-cesta-521-1000.aspx
Kad je već panelist, možda da pozdrave ….

konačno

New Report

Close