Croatia osiguranje povećalo dobit za 5,2 posto

Autor: Poslovni.hr , 30. listopad 2013. u 15:42
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Croatia osiguranje je u prvih devet mjeseci 2013. godine ostvarilo bruto dobit od 106,7 milijuna kuna.

Croatia osiguranje je u prvih devet mjeseci 2013. godine ostvarilo bruto dobit od 106,7 milijuna kuna, što je 5,2 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Tržišni udio Društva na hrvatskom tržištu osiguranje iznosio je krajem rujna 32 posto (zajedno s Croatia zdravstvenim osiguranjem), priopćeno je iz te kompanije.

Croatia osiguranje je ostvarilo ukupnu zaračunatu premiju od 2,11 milijardi kuna u prva tri kvartala 2013. godine. Pri tome je zaračunata premija neživotnih osiguranja smanjena je za 3,8%, dok je u životnim osiguranjima povećana za 0,2% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. 

Ukupni prihodi iznosili su 1,96 milijardi kuna. Vrijednost ukupnih ulaganja na kraju trećeg kvartala 2013. godine iznosila je 5,67 milijardi kuna, što je za 154,8 milijuna kuna više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ukupna imovina društva povećana je 2,6% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Tvrtka je do rujna ove godine provela restrukturiranje poslovanja na svim ključnim razinama s ciljem modernizacije poslovanja, smanjenja neproduktivnih troškova i uvođenja efikasnijeg odvijanja poslovnih procesa. Rezultat racionalizacije poslovanja u navedenom razdoblju je smanjenje broja sa 23 na 17 podružnica na području RH. 

„ Zadovoljni smo. Naši poslovni rezultati u skladu su s godišnjim planom i gospodarskim kretanjima u zemlji, kao i na hrvatskom tržištu osiguranja. Hrvatski osiguravatelji su treće tromjesečje, sada već pete krizne godine za redom, završili sa neznatnim premijskim plusom od jedan posto. Vjerujemo da bi to mogla biti naznaka oporavka tržišta osiguranja, no do kraja godine ne očekujemo značajniji rast premije“, naglasio je predsjednik Uprave Croatia osiguranja Krešimir Starčević.

Grupa Croatia osiguranje, koju čini 13 društava kćeri, ostvarila je krajem rujna neto dobit od 66,4 milijuna kuna. Zaračunata bruto premija na razini Grupe iznosi ukupno 2,5 milijardi kuna, od toga zaračunata bruto premija neživotnih osiguranja iznosi 2,21 milijardu kuna s padom od 1,7%, dok zaračunata bruto premija životnog osiguranja iznosi 288,2 milijuna kuna i bilježi povećanje od 2,7%. Ukupna imovina Grupe je na dan 30.rujna 2013. godine iznosila 9,57 milijardi kuna s rastom od 1,7% u odnosu na kraj prošle godine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close