Croatia osiguranje isplaćuje 40 milijuna kuna za štete od oluje Teodor

Autor: Božica Babić , 14. studeni 2013. u 13:34
Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Croatia osiguranje od svojih je osiguranika do sada primilo više od 1.500 prijava šteta koje su posljedica razorne oluje Teodor.

Croatia osiguranje od svojih je osiguranika do sada primilo više od 1.500 prijava šteta koje su posljedica razorne oluje Teodor što je u ponedjeljak harala širokim područjem Hrvatske. U CO procjenjuju da bi štete mogle dosegnuti iznos od 40 milijuna kuna. Osim zahtjeva za materijalne odštete u CO je prijavljen j jedan slučaj sa smrtnom posljedicom te nekoliko stotina od ozlijeđenih korisnika. Većina klijenata koji su prijavili štetu nastradala je u prometu,  pri radu na otvorenom te padom drveća ili drugih predmeta na osobe.
 
Najveći broj imovinskih  šteta očekivano je prijavljen na području Rijeke (700) i Zagreba (500), gradovima u kojima je oluja izazvala najteže posljedice. Jedan od jače oštećenih objekata u Rijeci je i gradski bazen Kantrida, u kojem su u trenutku najjačeg razaranja trening održavali plivači Primorja, između ostalih i najbolja hrvatska plivačica Sanja Jovanović.

"Ana Matković i ja imale smo jutarnji trening s trenerom Dmitrom Bobevom, kada je u jednom trenutku nestalo struje i balon se počeo spuštati, istrčale smo iz bazena u svlačionice, i poslije se dogodilo to što se dogodilo, srećom nema ozlijeđenih," izjavila je Jovanović ističući kako plivači vjeruju da će vrlo uskoro nastaviti svoje redovne treninge jer, bazen je bio osiguran pa će sva oštećenja biti brzo sanirana.

Na hirove prirode nemoguće je utjecati, ali osiguranjem je moguće ublažiti posljedice, poruka je Croatije. Upravo se u ovakvim situacijama najbolje može vidjeti vrijednost i nužnost osiguranja. U podružnicama Croatia osiguranja ovih je dana na stotine građana postavljalo pitanja o njihovim pravima po policama osiguranja, a interes raste i kod onih koji do sada nisu bili osigurani. 
 
Postoji mogućnost vrlo širokog segmenta pokrića osiguranja na području životnih ili neživotnih osiguranja, no građani su često neodlučni kako odabrati najbolji model osiguranja. Iz CO stoga savjetuju – prije odluke o ugovaranju police svatko treba odgovoriti na tri osnovna pitanja: što želi osigurati, od kojih rizika se želi osigurati i na koju vrijednost. 
Oluja Teodor donijela je nepogode koje su sve učestalije  i na prostoru Hrvatske te su izravna prijetnja životu i imovini građana. Kvalitetno osiguranje olujnih rizika uključilo bi, navode u Croatiji, ugovaranje neke od sljedećih vrsta osiguranja: osiguranje od nezgode, osiguranje imovine, dodatno osiguranje imovine od poplave, osiguranje kućanstva te kasko osiguranje vozila.  

Komentirajte prvi

New Report

Close