Croatia Airlines opet na prodaju

Autor: Darko Bičak , 28. kolovoz 2018. u 07:31
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Traži se strateški partner.

Nakon što je Županijski sud 9. kolovoza donio odluku o zabrani štrajka u Croatia Airlinesu (CA), Vrhovni sud je zabranu jučer i potvrdio.

No, dok je Županijski sud presudio da je štrajk zabranjen jer sindikat Organizacije radnika Croatia Airlinesa (ORCA) nije pregovarao u dobroj vjeri radi sklapanja novog kolektivnog ugovora, Vrhovni sud je zaključio da nisu bile ispunjene zakonske pretpostavke za dopuštenost štrajka jer prije najave tog štrajka nije bio proveden postupak mirenja.

Sindikati CA već godinu dana najavljuju štrajk u toj tvrtki, a koji se više puta prolongirao.

Zadnja prolongacija bila je početkom srpnja na intervenciju resornog ministra Olega Butkovića, a i samog premijera Andreja Plenkovića koji su obećali da će riješiti zahtjeve sindikata koji se, prije svega, odnose na novi kolektivni ugovor, redovnu Upravu te strategiju poslovanja. CA već 2013. počela tražiti strateškog partnera u mandatu premijera Zorana Milanovića i kad su se spominjala četiri interesenta, dok je u mandatima premijera Tihomira Oreškovića i Plenkovića to bilo stavljeno po strani.

Sad je opet neslužbeno najavljeno iz Vlade da bi narednih dana trebao biti objavljen novi natječaj za strateškog partnera CA.

Komentari (2)
Pogledajte sve

“Strateški partner” na hrvatskom obično znači da traže naivčinu koja će upumpati nešto svojeg novca prije nego ga opstruiraju i pokušaju opelješiti.

ne znamo letjeti, ne znamo ploviti, ne znamo voziti,
što mi uopće znamo, trčati Sinjsku alku ka prije 300a godina
da barem naučimo jodlati ka u Švicarskoj

New Report

Close