CO može kupovati dionice Sava Re

Autor: Božica Babić , 02. rujan 2016. u 13:49
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Agencija za zavarovalni nadzor (AZN) Slovenije odobrila je Croatia osiguranju (CO) još 12. kolovoza povećanje udjela u društvu Pozavarovalnica Sava (Sava Re) objavili su iz Uprave Croatije danas na Zagrebačkoj burzi.

Ova informacija o dobivanju dopusnice slovenskog regulatora, koja ne samo Croatiji već i ostalim tvrtkama iz portfelja Adris grupe, konačno dozvoljava stjecanje više dionica društva Sava Re novi je vjetar u 'regionalna jedra' najvećeg društva za osiguranje u RH koje je zajedno sa svojim vlasnikom Adris grupom do sada preuzelo 19,04 posto dionica u Savi Re koje mu jamče 21,15 posto glasačkih prava.

Adris i CO su u lipnju kod AZN-a zatražili dozvolu za povećanje udjela u društvu Sava Re.  Većinski vlasnik Sava Re je slovenska država, a Adris je u proljeće ove godine najavio kako je za daljnje jačanje biznisa osiguranja izdvojio više od milijardu kuna, te da s tim iznosom namjeravama kupovati bilo na domaćem tržištu bilo u okruženju  kako bi realizirao svoj ambiciozni projekt kojim želi postati lider unutar industrije osiguranja i na području šire regije.  

Komentari (5)
Pogledajte sve



Da li se ovo odnosi samo na CO ili i na ADRS?

Nebitno u konačnici dođe na isto 🙂
[/quote]
U konačnici adris je vlasnik CO,tako da vlasnik uvijek ima vise korist,naravno ako krene po zlu i najveću štetu .

Jednostavno teško takve stvari zaustavljat kad je lova u pitanju,a adris pun ko brod.

odlična vijest i za CO i za ADRS


Da li se ovo odnosi samo na CO ili i na ADRS?

Nebitno u konačnici dođe na isto 🙂

New Report

Close