City EX do kraja godine prodaje 350 vozila

Autor: Suzana Varošanec , 23. prosinac 2015. u 13:14
Foto: Nel Pavletić / Pixsell

U tijeku je natječaj tvrtke za prodaju brojnih pokretnina koje su višak u budućem poslovanju.

Najveći bivši alternativni poštanski operater City Ex, koji je nakon blokade žiro računa iz ožujka ove godine potom brzo završio u predstečaju, ipak još uvijek pregovora sa svojim potencijalnim strateškim partnerom. Naime, ovih se dana pojavila na tržištu neslužbena informacijama da su prekinuti pregovori, što nije istina, izričit je predsjednik uprave City Exa Silvijo Radušić. “Točna je činjenica da se u ovom trenutku pregovara, a očekujemo određene odluke u narednim tjednima”, najavljuje Radušić koji nam je tek potvrdio da se radi o potencijalnom stranom ulagaču.

Pažnju inače ovih dana City Ex plijeni i rasprodajom svoje pokretne imovine, koja je kako nam je pojašnjeno kratkotrajnog vijeka te predstavlja trošak i brigu, a suvišna je za buduće poslovanje, s obzirom da je tvrtka prije pola godine ukinula aktivnosti dostave pisama i fokusirala se isključivo na segment paketne dostave. 

 

Traže kupce

za 289 mopeda i 58 motora, uređaje za tisak i kuvertiranje koji su nepotrebni jer su prešli na paketnu dostavu.

Konkretnije, City Ex je objavio javni poziv za prikupljanje ponuda za prodaju raznih pokretnina, a ukupno 350 vozila, od čega je 289 mopeda i 58 motora, dva kamiona i jedna kamionska prikolica, svih u vlasništvu tvrtke i bez zaloga, a također kupce traže i za uređaje za tisak i kuvertiranje te uredski namještaj. Sama prodaja odvija se prema načelu viđeno-kupljeno, a ponude prikupljaju do 31. prosinca. Na vozilima postoji i zabilježba da su u vlasništvu pravne osobe koja je u predstečaju, pa je sa predstečajnim tijelima s tim u vezi dogovorena sljedeća procedura. 

 

134 skutera

i dalje su pod zalogom Porezne uprave

Po izvršenoj kupoprodaji, a najkasnije do 8. siječnja 2016. City Ex se obvezuje javnim podneskom specificirati vozila koja su prodana te takvu specifikaciju dostaviti Fininom Nagodbenom vijeću. Ono se, pak, obvezuje izdati rješenje o brisanju zabilježbe najkasnije do 31. siječnja 2016., no i bez toga potvrđeno nam je da se novi vlasnici mogu odmah registrirati. Za dio vozila već je iskazan interes, i to navodno pojedinih trgovaca rabljenim vozilima. Što se ostatka voznog parka tiče – 134 skutera na kojima Porezna uprava ima zalog, City Ex i dalje čeka na očitovanje te institucije o načinu postupanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close