Cammeo ulazi u Ljubljanu sa 100 vozila i 220 vozača

Autor: Suzana Varošanec , 27. lipanj 2017. u 12:45
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Nakon što je Cammeo Grupa u travnju predstavila svoje rekordne poslovne rezultate u 11 godina poslovanja, ovaj najveći hrvatski taksi prijevoznik svoje poslovanje odlučio je proširiti i na tržište susjedne nam Slovenije koja je kao članica EU još prije tri godine liberalizirala svoje taksi tržište pritom uskladivši njegovo funkcioniranje s regulativom Unije.

Kako se doznaje ova brzorastuća kompanija pod vodstvom direktora i vlasnika Vladimira Minovskog stoga kreće u svoj novi i veliki poslovni izazov i to sa započinjanjem pružanja usluge taksija u slovenskom glavnom gradu, Ljubljani.

„U Sloveniju dolazimo s više od 100 automobila i zaposlit ćemo 220 ljudi od prvog dana", precizira  Minovski dodajući da su pripreme već odradili, dok su sljedeći korak zapošljavanja te se prve vožnje mogu očekivati početkom kolovoza.

"Drago mi je što smo već dobili brojnu podršku, a moram priznati i da sam pomalo iznenađen lakoćom početka poslovanja u Sloveniji – od početne papirologije do prve vožnje proći će tek koji mjesec“, izričit je Minovski.

Cammeo planira u Sloveniji u prvoj fazi navedenog projekta ulaganja u iznosu od tri milijuna eura, no cjelokupna investicija u trogodišnjem razdoblju iznosit će kako se procjenjuje pet milijuna eura. Osim Ljubljane, u planu su im i drugi slovenski gradovi, a Minovski s tim u vezi poručuje da je   Cammeo  u potpunosti financijski, operativno i logistički spreman širiti se na sva tržišta koja su dovoljno liberalizirana.

Osvrnuvši se i na  aktualni proces liberalizacije taksi tržišta u Hrvatskoj, odnosno mogućnosti koje taj proces otvara Minovski poručuje kako se Cammeo već cijeli niz godina zalaže za veći broj dozvola i manju birokraciju u Hrvatskoj, ali kaže da promjene idu vrlo sporo. Naime, prema njegovim riječima, Cammeo, uostalom na isti način i drugi domaći taksi prijevoznici, prema procjenama bi nakon liberalizacije mogli otvoriti gotovo 5000 novih radnih mjesta te investirati stotine milijuna kuna u širenje tržišta. Ipak, tržište je još uvijek zatvoreno i broj dozvola ograničen pa smo odlučili proširiti svoje poslovanje van granica Hrvatske, zaključuje Minovski.

Komentirajte prvi

New Report

Close