Čakovečka Solektra isporučila sunčanu elektranu u Crnu Goru

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. studeni 2014. u 09:41
Foto: Solektra

Ta čakovečka tvrtka za projektiranje i izgradnju sunčanih elektrana počela je poslovati 2010. godine sa samo jednim zaposlenim.

Čakovečka Solektra iskoračila je na inozemno tržište, isporučivši u Crnu Goru sunčanu elektranu vrijednu 40.000 eura, priopćeno je u četvrtak iz te tvrtke.

Sunčanu elektranu Solektra je postavila po sistemu „ključ u ruke“, na fiksnoj instalaciji na zemlji na imanju investitora Rustema Sultanova u Sutomoru.

Osim proizvodnje električne energije za svoje potrebe na tom imanju, ta će autonomna elektrana biti vidljiva velikom broju ljudi pa će se time, ističu iz tvrtke, ostvariti i informativna uloga ovog projekta, odnosno pokazati kako se uz pomoć autonomnih sunčanih elektrana može dobiti vrlo kvalitetan izvor električne energije za kontinuirano i stabilno napajanje.

Ta čakovečka tvrtka za projektiranje i izgradnju sunčanih elektrana počela je poslovati 2010. godine sa samo jednim zaposlenim. Danas, zajedno sa sestrinskim poduzećem Solektra projekt ima ukupno 13 zaposlenih, među njima i ovlaštene inženjere elektrotehnike i građevine. Namjerava se širiti u Hrvatskoj, ali i jačati prisutnost na inozemnom tržištu.

„Jedan od najznačajnijih realiziranih projekata – izgradnje sunčane elektrane Gumiimpex, najveće integrirane elektrane u Hrvatskoj snage od 1 MW – zbog svoje je veličine bio najsloženiji u izvedbi, ali uspješnom izgradnjom dokazali smo da smo sposobni realizirati i najkompleksnije projekte u segmentu sunčanih elektrana“, ističe Goran Oreški, direktor Solektre.

Komentirajte prvi

New Report

Close