Brodosplit uspješno završio posao vrijedan više od 75 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 06. ožujak 2018. u 12:57
Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Brane su konstruirane kao specijalni rezervoari napunjeni zrakom, odnosno vodom.

Na barži za prijevoz specijalnih tereta iz Brodograđevne industrije Split danas će krenuti posljednja isporuka čeličnih brana za spas Venecije od utjecaja plime. Brodosplit je isporučio 63 brane dimenzija 27-30 puta 20 metara, visine 4-5 metara i težine cca. 300 tona, posao vrijedan više od 75 milijuna eura koji obuhvaća 20.000 tona ugrađenog čelika s ostalim radovima zaštite od korozije, završnog opremanja i transporta.

U posebne specifičnosti projekta izdvaja se izuzetno opsežna predajna dokumentacija, stopostotna sljedivost materijala, pravo naručitelja na dodatno ispitivanje kvalitete u nezavisnom laboratoriju po njegovom izboru, stopostotno ispitivanje zavarenih spojeva NDT metodama, garantni period za boju na deset godina na Ri1 prema ISO normi 4628/3 i obvezu transporta gotovih proizvoda do mjesta ugradnje.

Brane su konstruirane kao specijalni rezervoari napunjeni zrakom, odnosno vodom. Napunjene vodom leže na dnu mora, a ispunjene zrakom se podižu prema površini mora i zatvaraju ulaze u lagunu. Kada se zrak ispusti, ponovno će se napuniti vodom i leći na dno mora.

Komentirajte prvi

New Report

Close