Brodosplit isporučuje lučke dizalice u Tursku

Autor: Poslovni.hr , 09. ožujak 2016. u 12:44
Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Ovim isporukama Brodosplit dokazuje svoju konkurentnost u gradnji složenih i zahtjevnih čeličnih konstrukcija u sva tri ključna područja: rokovima, kvaliteti i cijeni.

U Brodograđevnoj industriji Split ukrcajem na brod za prijevoz specijalnih tereta tijekom dana biti će obavljena isporuka portalno-okretnih lučkih dizalica tipa 'Tukan 3000', s krajnjim odredištem u Turskoj.

Brodograditelji splitskog škvera su obradili 330 tona čelika te izradili konstrukcije nogu i mostova portala, glavnog stupa i potpornja, bojanje, stepenište i predmontažu segmenata portala za dvije portalno-okretne lučke dizalice, nosivosti max. 63 tone i max. 55 m dohvata.

Nastavak je to odlične suradnje Brodosplita i njemačkog naručitelja Kocks Ardelt Kranbau GMBH koji je lider na svjetskom tržištu za proizvodnju portalnih, te portalno-okretnih dizalica namijenjenih za vertikalni transport u lukama i brodogradilištima. Zadovoljstvo naručitelja osim u najavi novih poslova se najbolje ogleda u činjenici da je Brodosplit od 2013. za istog naručitelja isporučio sedam različitih lučkih portalno-okretnih dizalica.

Dizalice TUKAN 3000 posebne su dizalice visokih performansi za rukovanje rastresitim teretima sa svim vrstama grabilica, što omogućava opsluživanje brodova veličine do klase Capesize (47 m širine), kao i posebnih brodova Japanmax (50 m širine), ali mogu se koristiti i za druge terete s kukama i posebnom opremom, kao npr. stezaljkama, kao i za podizanje kontejnera putem kontejnerskih hvataljki.

Ovim isporukama Brodosplit dokazuje svoju konkurentnost u gradnji složenih i zahtjevnih čeličnih konstrukcija u sva tri ključna područja: rokovima, kvaliteti i cijeni.

Komentirajte prvi

New Report

Close