Brodosplit gradi komponente za najduži most

Tomislav Debeljak, direktor Brodosplita, očekuje plodnosnu suradnju s ZV Vikomom/PIXSELL Tomislav Debeljak, direktor Brodosplita, očekuje plodnosnu suradnju s ZV Vikomom/PIXSELL

Ugovor vrijedan šest milijuna kuna Brodosplit je sklopio s naručiteljem ovog dijela posla Zagreb-Montaža Vikomom.

Pod vodstvom DIV-a Brodosplit je zaključio prvi posao - gradnju komponenti za najduži hrvatski most preko Drave u Osijeku koji grade Hrvatske autoceste.

Ugovor vrijedan šest milijuna kuna Brodosplit je sklopio s naručiteljem ovog dijela posla Zagreb-Montaža Vikomom. Za most duljine 2507 metara škver gradi centralnu kutiju, čelično "srce" mosta u duljini od 400 metara, širini 27,9 metara i težini od 1340 tona. Od gotovih podsklopova gradi i 35 segmenata glavnog nosača težine od 36 do 46 tona.

"Ovo je tek početak jedne nove, kvalitetne suradnje Brodosplita i ZM Vikoma, koja će se, siguran sam, nastaviti i nakon gradnje mosta", poručio je Tomislav Debeljak, prvi čovjek splitskog škvera.

Komentari (3)
 • Kormilar
  Kormilar 7:31 23.4.2013.

  Cijena 0.6 Eur/kg. Tko koga ovdje hebe. Neka mu je materijal 0.8 u startu je u gubitku 0.2 Eura/kg. A gdje je transport……Mislim da ovdje nešto ne štima ili gosn Vrdoljak nije bio u školi kad se učilo zbrajati i oduzimati.
  Ak vako bude ugovarao brodove postati ćemo ozbiljna konkurencija Kini.

 • Kormilar
  Kormilar 19:26 22.4.2013.

  A kad će bit porinuće mosta? Sigurno će bit najveće u svijetu ikad.

 • kerub
  kerub 9:44 22.4.2013.

  Kako je ovo jadno.
  Zbilja je ovo nama naša borba dala.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve