Boxmark Leather u Hrvatskoj neuobičajenom metodom traži radnike

Autor: Marija Brnić , 14. veljača 2017. u 14:10
Manjka kvalificiranih radnika/M. Jurinec/PIXSELL

Tvrtka koja proizvodi auto sjedala zainteresiranima nudi i stručnu obuku.

U udarnima terminima programa nacionalnih televizijskih kuća ovih dana emitira se oglas Boxmark Leathera, proizvođača kožnih sjedala za automobilsku industriju, kojim na, za hrvatske prilike, neuobičajen način, traži zainteresirane radnike za svoje proizvodne pogone u Hrvatskoj.

Uglavnom se traže radnici zainteresirani za poslove šivanja, a zbog manjka takvih kvalificiranih radnika na hrvatskom tržištu rada, tvrtka zainteresiranima nudi i stručnu obuku. Boxmark proizvodne pogone ima u Trnovcu, Zlatar Bistrici i Gornjoj Vrbi kod Siska, a jedan je od gospodarskih subjekata koji se na hrvatskom tržištu konstantno razvija i suočava s nedostatkom radnika.

U pravilu gotovo svake godine Boxmark Leather raspisuje natječaje za popunjavanje slobodnih radnih mjesta i povećava broj zaposlenih u prosjeku za oko 400. Trenutno u njihovim pogonima radi oko četiri tisuće zaposlenika, što je porast od gotovo 5 posto na godišnjoj razini. Godišnji prihodi tvrtke, prema posljednjem dostupnom financijskom izvješću za 2015. godinu, bili su na razini 2,7 milijardi kuna, a gotovo u cijelosti prihode se ostvaruje izvozom na međunarodna tržišta.

Boxmark je, inače, u potrazi za novim kadrovima u Hrvatskoj i dosad posezao za nešto aktivnijim mjerama, obraćajući se i gradskim upravama u županijama na čijem području tvrtka posluje, sa zamolbom da lobiraju i javno pozivaju potencijalne kandidate da se odluče javiti na njihove oglase za posao. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Kako ih nije sram, javno traže radnike putem televizije, dok se busaju o prsa da zapošljavaju 400 radnika i da im manjka radne snage, iz te tvrtke mnogi odlaze. Ostaju samo stariji radnici koji su pred mirovinu i drugog izbora nemaju, ali ima i onih kojima je dosta ove tvrtke pa i oni odlaze unatoč godinama. Sva radna snaga međimurja je prošla kroz ta vrata… ali samo prošla… i kada nemaju više radne snage, obraćaju se drugim županijama, sramota. Plaće su minimalac što pouzdano znam, radi se za blagdane, subote i nedjelje, i to u dvije ili tri smjene, zadnje sam čuo od ljudi koji tamo rade da će prepoloviti smjene na dvije. Bez obzira, radi se za blagdane, noćne ili dnevne, plaća je uvijek ista, razlika možda u 100 ili 200 kn, nitko nezna zašto i čak ni nezna platnu listu objasniti. Radnici su psihički dotučeni jer se nesmije uopće razgovarati sa kolegama u pogonu jer poslovođa Slovenac odmah lomi leđa. Ovo je u pogonu kraj Varaždina. Lijep pozdrav želim i brzo zaposlenje svima kod neke druge tvrtke.

New Report

Close