Borovo daje u zakup 13 poslovnih prostora

Autor: Marija Brnić , 26. kolovoz 2016. u 08:24
Već iznajmljivali skladišta, oranice... Foto: G. Ferbezar / Pixsell

Aktivacijom imovine mogli bi uprihoditi 400.000 kuna godišnje.

Aktivaciju državne imovine, kojA se na nacionalnoj razini najavljuje godinama, vukovarski proizvođač obuće Borovo provodi već neko vrijeme dajući svoje poslovne i ostale kapacitete u zakup ili na prodaju. U najnovijem oglasu zakupce traži za čak 13 poslovnih prostora u više gradova, od Vukovara, Iloka, Županje i Darde do Vrgorca, Otočca, Hrvatske Kostajnice, Drniša i Virja.

U ponudi je i zid zgrade u Metkoviću koji se pored izloga Borova nudi u zakup. Sve nekretnine Borovo nudi u zakup na najmanje tri godine, a prema istaknuti početnim cijenama, na godišnjoj razini Borovu bi time bili osigurani prihodi od oko 400 tisuća kuna. No, zakupom bi se umanjili i troškovi održavanja tih nekretnina.

S praksom davanja nekretnina u zakup putem javnih natječaja Vukovarci su startali ozbiljnije nakon zaključenja predstečajne nagodbe, a s ciljem da se maksimalno fokusiraju na “core business”. Osim poslovnih prostora, u proteklih godinu i pol nuđeni su i skladišni prostori, oranica pokraj aerodroma za sporstko zrakoplovstvo, oranice za poljoprivredunu djelatnosti, prostori za ugostiteljstvo, pa čak i inoks kuhinja. Aktualni natječaj za poslovne prostore otvoren je do 9. rujna.

Komentirajte prvi

New Report

Close