Borosane bi vratili u hotele, u novom ruhu

Autor: Božica Babić , 10. svibanj 2016. u 08:03
Nude povratak Borosana hotelskim tvrtkama kao izvrsnu zaštitnu obuću, Foto: Marko Lukunić / Pixsell

Uz suradnju s dizajnerima, pripremaju novi iskorak.

Redizajnirane Borosane ponovno uvesti na velika vrata, učiniti da Startasice postanu globalno prepoznatljive, baš kao i novi proizvod – espadrile nastale u suradnji s modnim brendom Hippy Garden, tek su neki projekti iz lepeze dugoročnih planova vukovarske tvrtke Borovo koja ove godine obilježava 85. rođendan. Naravno, u ambiciozni razvojni projekt uključen je i klasični kožni asortiman obuće te i onaj gumeni, namijenjen posebno ribičima i lovcima.

Voditelj projekata u Borovu Damir Rupčić otkriva kako posljednjih mjeseci intenzivno pregovaraju s mnogim tvrtkama, posebice onima iz turističkog portfelja duž Jadrana, ali i kontinenta. Pokrenuli su, kaže, ofenzivan pristup tržištu nabijen pozitivnim tonovima kako bi potaknuli čvršću suradnju i partnestvo između njih kao proizvođača i turističkih destinacija, gdje je s obzirom na brojne inozemne goste moguća prodaja njihova asortimana.

Nova niša

“Nudimo povratak Borosana hotelskim tvrtkama kao izvrsnu zaštitnu obuću i dizajnom prilagođenu njihovim radnim odorama te, naravno, prodaju Startasica u njihovim objektima, koje također dizajnom mogu pratiti lokalna obilježja svake pojedine destinacije, kao i najnovijeg modela espadrila”, iznosi Rupčić i dodaje da su  pripremili i kolekcije Startasica za nacionalne parkove i Dubrovnik s prepoznatljivim lokalnim obilježjima te u idućem razdoblju i tu očekuju odlične rezultate.

Već u ovu srijedu s turističkom kompanijom Istraturist iz Umaga, čiji je većinski vlasnik grupacija Lukšić, potpisuju prvi ugovor o suradnji. Bit će ih uskoro još, no u Borovu zasad ipak ne žele otkriti o kojim se sve hotelijerskim tvrtkama radi.

Voditeljica marketinga Martina Tomljenović velika očekivanja ima i od posljednjeg projekta, promoviranog u ponedjeljak i nastalog u suradnji s domaćim dizajnerima iz modnog brenda Hippy Garden. Riječ je o ručno rađenim espadrilama, koje su ukrašene licitarskim srcem, možda najprepoznatljivijim tradicionalnim hrvatskim simbolom. I dok izgled espadrila potpisuje Đurđica Vorkapić, za kvalitetnu ručnu izradu zaslužne su zaposlenice Borova, koje će dnevno na tržište isporučivati oko 600 pari.

Vorkapić i Tomljenović ističu kako je ovaj partnerski projekt nastao tragom činjenice koju potvrđuje više istraživanja da turisti sve češće za suvenir biraju upravo neki uporabni proizvod koji nakon povratka s ljetovanja neće skupljati prašinu po ladicama.

“Espadrile su potpuno autentični suvenir za koji je već dogovoreno 20 destinacija, gdje će ih turisti moći kupiti, a na toj listi su i sve zračne luke u Hrvatskoj”, iznosi Vorkapić. Uvjerena je kako će “ovo ljeto espadrile biti apsolutni hit među turistima, ne samo zbog poruke ‘From Croatia With Love’“.

Sportska promocija

“Hrvatski proizvod plus hrvatski dizajn jednadžba je za najljepši nosivi hrvatski suvenir“, ističu Tomljenović i Vorkapić i podsjećaju da su espadrile napravljene od pamučnog vlakna i s đonom od gume, a upakirane su u reciklažnu “custom made” kutiju, otisnutoj ekološki prihvatljivim bojama i omotanom svilenom mašnom. Maloprodajna cijena jednog para espadrila bit će 290 kuna.

U timu Borova, koji nastoji snažno učvrstiti svoju nišu ne samo u Hrvatskoj već i globalno bivši je vaterpolist Dubravko Šimenc, on je kormilar za brend Startas. Šimenc u promociju volonterski uključuje mnoge sportaše, a poseban fokus okrenut je i Europskim sveučilišnim igrama, kojima su ovo ljeto domaćini Zagreb i Rijeka. Svi sudionici trebali bi nositi Startasice.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Odlično !
Gosti hotela će biti oduševljeni kad vide spremačice u borosanama , još da im obuku i plave kute , neprocjenjivo 🙂 I eto nas opet u socijalističkom – turističkom raju .

Odlična promocija nekad jakog i prepoznatljivog brenda na ovim prostorima! Bravo!!

Ja sam za.
jos da uvedu karirane stolnjake u lokale ( s borosanama naravnbo) i to je pravi ugodjaj za dobru klopu i atmosferu.

New Report

Close